Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSTVARILE SAN

Iako pjevaju tek pet godina, već izborile nastup u finalnoj večeri

Stentoria
18.07.2014.
u 16:38

Iz Uprave festivala dobile su pohvale da ne zaostaju za Dalmatinkama

U samo pet godina postojanja članice daruvarske Ženske klape Stentoria ostvarile su uspjeh na kojemu im se doslovce može pozavidjeti.

Naime, nakon što su lani nastupile u revijalnom programu Festivala dalmatinskih klapa u Omišu, ove su se godine našle u natjecateljskom dijelu. Kruna mukotrpnog rada Štoviše, među 48 klapa, koliko ih se tijekom tri izlučne večeri predstavilo, izborile su nastup u finalnoj večeri, na kojoj će nastupiti rame uz rame s 24 ponajbolje hrvatske klape. Kolika je njihova kvaliteta svjedoči podatak da će među 24 muškim i ženskim klapama uz dvije zagrebačke – u kojima pjevaju mnogi Dalmatinci i Dalmatinke – Stentoria biti jedina potpuno kontinentalna klapa.

Romana Bakarić, voditeljica klape navodi da je tomu zaslužan temeljit i mukotrpan rad proteklih godina, ali i upornost te težnja kvaliteti, gdje se nisu libile u pomoć pozvati najveće klapske stručnjake u nas poput Joška Ćalete.

- U Daruvaru smo imali jednu radionicu s njim, te smo izvrsno nadogradile svoje dosadašnje znanje, što nam je jako pomoglo u napredovanju-kaže R. Bakarić. Upravo su na polufinalnoj večeri omiškoga festivala, koji je svetište klapske pjesme, izvele dva tradicionalna napjeva „Jabuko rumena“ i „Po štruku murtele“ u aranžmanu J. Ćalete. Plasman im nije važan Strogi peteročlani ocjenjivački sud u kojemu su akademski obrazovani glazbenici, ocijenio je da se trebaju naći u finalnoj večeri, koja je na rasporedu 25. srpnja. Štoviše, dobili su pohvalu da vrlo pitomo zvuče, te da se ne razlikuju od dalmatinskih kolegica.

- Nastup na toj večeri je za nas ostvarenje sna. Nije važan plasman, već je dovoljna sama činjenica da smo u ovih kratkih pet godine dogurale do omiške pozornice-kaže R. Bakarić. Osim voditeljice Stentoriju čine Antonija Varat, Ivana Ančić Antolović, Miroslava Verasto, Ivana Klubička, Maja Ljaić, te Tena i Lida Farkaš, koje uz redovne poslove i većina njih uz obitelji, uzmognu naći vremena kako bi se posvetile klapskoj pjesmi u kontinentu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije