Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prepušteni sami sebi

Dunavski Lloyd ide u predstečajnu nagodbu

Loša vremena za riječno brodarstvo
Foto: Nikola Ćutuk/PIXSELL
29.07.2014.
u 14:45

Imamo jasan plan izlaska iz krize i razvoja, pa sam uvjeren da ćemo ga uspješno ostvariti, kaže direktor Hrvoje Pavlak

U nastojanju da u dosad najtežim uvjetima za tvrtku osigura njen opstanak, ali i djelatnost riječne plovidbe u Hrvatskoj, uprava sisačkog Dunavskog Lloyda prije nekoliko je dana pred Nagodbenim vijećem Fine pokrenula postupak predstečajne nagodbe. Svi dosadašnji pokušaji da se prevlada teško stanje izazvano obustavom plovidbe zbog nedavnih poplava, prekida prijevoza roba zbog ratnog stanja u Ukrajini, nemogućnosti naplate poslova i drugih razloga, nisu dali rezultate. Nažalost, i apel da se problem riješi uz pomoć Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, te drugih državnih tijela, ostao je bez odjeka.

– Prepušteni smo sami sebi, kao uostalom i unazad nekoliko godina, iako nam je poslovanje uvjetovano višom silom. Imamo jasan plan izlaska iz krize i razvoja, pa sam uvjeren da ćemo ga uspješno ostvariti. Pravo na optimizam daje mi činjenica da nam je vrijednost imovine četiri puta veća od naših obveza, što znači da ispunjavamo uvjete za nagodbu, koju smo pokrenuli zbog zakonskih obveza - kaže direktor Dunavskog Lloyda Hrvoje Pavlak. Nagodbeno vijeće, pred kojim je pokrenut postupak, zatražilo je od uprave Lloyda da do 1. rujna dostavi dokumentaciju.

Komentara 5

TU
tuturututu
14:32 31.07.2014.

direktor Pavlak obmanjuje javnost time da su problemi izazvani tek nedavno poplavom i ratom u Ukrajini,a svi dobro znamo da je situacija u HRB alarmantna već godinama!

DA
dadicadada
07:22 30.07.2014.

Jel taj direktor naslijedio Dunavski Lloyd od tate? Kakav faks je završio ? I kako je postao direktor ? Ovaj brod tone,tone....a zvona zvone

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije