Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počelo u NK Maksimiru

Željko Pakasin: Ja sam ‘izmislio’ Zorana Zekića kao trenera

Željko Pakasin
30.07.2017.
u 15:18

Moj prijatelj Zekić u NK Maksimiru bio je toliko angažiran da je tražio i sponzore za klub - kazao je Pakasin

U modi je trener Osijeka Zoran Zekić, a znate li koja je bila prva trenerska postaja u karijeri stručnjaka koji je ovoga tjedna ostvario jednu od najvećih pobjeda hrvatskog klupskog nogometa?

– Ja sam ‘izmislio’ Zorana Zekića kao trenera jer sam ga 2010. godine postavio za šefa struke u NK Maksimiru! – kaže Željko Pakasin (50), legenda Osijeka, nekada plemeniti vezni igrač koji je čak šest sezona proveo u Gradskom vrtu.

Bio je pomoćnik Čačiću

Kako je tada došlo do suradnje sa Zekićem?

– Dobio sam preporuku za njega s Nogometne akademije, primjerice od Krunoslava Rendulića i Sretena Ćuka čuo sam da je Zekić vrijedan, ambiciozan, studiozan mladi trener, a kako sam ga poznavao još iz Osijeka, gdje mi je kao klinac skupljao lopte iza gola, odlučio sam mu dati šansu. U to vrijeme bio sam sportski direktor Maksimira – dodaje Željko Pakasin.

Kakva su vam bila iskustva sa Zekićem, koliku je plaću tada imao u Maksimiru?

– Počeo je s 5000 kuna mjesečno, ali smo mu dizali primanja svakih šest mjeseci. Tada je došao u klub koji je bio u besparici, ali on se nikada nije žalio, bunio, prijetio odlaskom. Čak ni svojim igračima nije dopustio da se o tome priča, inzistirao je na radu, kakvi god uvjeti bili. A igrači su ga slijedili – prisjetio se Pakasin i dodao:

– Moj prijatelj Zekić bio je toliko posvećen klubu da se bavio i stvarima koje nisu u njegovoj nadležnosti. Angažirao se tada bio i u pronalaženju sponzora, nazivao svoje prijatelje i poznanike da nam pomognu.

Zoran Zekić uveo je Maksimir tada u 3. ligu, a potom se preselio u Sesvete.

– Na moj nagovor postao je pomoćnik Anti Čačiću, uz kojega je sigurno trenerski napredovao i naučio se poslu. Zekić je trener koji voli igru, kod njega nema nabijanja, inzistira na progresivnim asovima, strpljiv je i smiren, a to igrači vole. Usto, Zoran je i inovator koji sam osmišljava vježbe za treninge. Nakon Sesveta otišao je u moldavski Šerif, gdje je prvo bio šef škole, a potom i trener prve momčadi – govorio nam je Pakasin.

Oduševljen je Osijekovim preporodom.

– U Osijeku sam proveo 20 godina, moja supruga Darija je Osječanka, iz Wilsonove ulice, u kojoj je i Gradski vrt. Najbolje igračke godine proveo sam u Osijeku, a 1991. godine, kada se raspala liga bivše Jugoslavije, suigrači (među kojima si bili Bičanić, Špehar, Kulešević, Žitnjak...) izabrali su me za kapetana momčadi. I naravno da mi je onda jako drago što se moj bivši klub tako stablizirao i krenuo prema naprijed, a ovo što su napravili protiv PSV-a ravno je čudu – nastavlja Pakasin.

Je li Cvitanović trajno rješenje?

Bili ste i Dinamov igrač u počecima 90-ih, dio šampionske generacije iz 1993. godine. Kako gledate na novi Dinamov početak s novim trenerom?

– Drago mi je da su Dinamu dali šansu svome, domaćemu dečku Mariju Cvitanoviću, samo ne znam je li on doista njihovo trajno rješenje za klupu. Pa vidite kako je prošao Ivajlo Petev; odletio je dva dana prije početka sezone, a tko zna zbog čega, možda je na treningu napravio vježbu koja se gazdi nije svidjela – kaže Željko Pakasin koji će danas biti na utakmici Osijek – Dinamo u Gradskom vrtu, gdje kao Osijekova legenda ima svoje mjesto u loži zaslužnih.

Komentara 4

DU
Deleted user
20:29 30.07.2017.

ja, ja pa ja a onda opet ja.....cro sindrom

IV
IvoPenzberg
16:06 30.07.2017.

ti si zasluzan i za neuspjeh MURICA.

GI
gile12
21:12 30.07.2017.

A valjao ti je dok si radio tamo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije