Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PERICA BUKIĆ:

'Vrdoljak je sudjelovao u klasičnoj diverziji protiv reprezentacije'

'27.12.2012., Zagreb - Uz nazocnost visokih uzvanika te brojnih vrhunskih sportasa i uglednika iz hrvatskog gospodarskog i sportskog zivota, prigodnom svecanoscu u Kristalnoj dvorani hotela The Westin
'Sanjin Strukic/PIXSELL'
06.08.2013.
u 10:16

- Najzaslužniji će dobiti po 40.000 kuna. Znam da kasni novac i za London, ali stići će... - izvijestio je Bukić o nagradama vaterpolistima

 

Kao igrač, s 40 medalja postao je najtrofejniji hrvatski sportaš. No, odličja bere i kao dužnosnik. Otkad je predsjednik ili dopredsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza (od 2004.), hrvatska je reprezentacija osvojila 11 (od ukupno 14) medalja na velikim natjecanjima. Perica Bukić (47) zna put do uspjeha.

Rudić savjetnik, a ne tutor

– Bronca iz Barcelone nastavak je onoga što smo zacrtali još prije devet godina: stvaranje situacije u kojoj će se Hrvatska na svakom natjecanju boriti za medalju. Sustava koji neće ovisiti o pojedincu, bilo igraču, treneru ili dužnosniku. U Rudićevoj eri postignuti su veličanstveni uspjesi, ali sad smo i s novim izbornikom i pomlađenom reprezentacijom došli do odličja, a ne treba zaboraviti ni uspjehe mlađih vrsta – zadovoljno je nabrajao Bukić.

Suradnja Ivice Tucaka kao izbornika i Ratka Rudića kao sportskog direktora očito dobro funkcionira.

– Tucak i Rudić odlično surađuju prema modelu koji su sami dogovorili. Kao sportski direktor HVS-a, Rudić ima ulogu savjetnika, ali Tucak ima potpunu autonomiju u izboru i vođenju reprezentacije. Kad su u pitanju izbornici mlađih reprezentacija, Rudićeve nadležnosti su puno veće. On predlaže Upravnom odboru kandidate za izbornika i odobrava popis igrača.

Naizgled složnu vaterpolsku obitelj uzdrmalo je prozivanje iz Splita. Tvrde: Ne igraju kvalitetni, nego podobni.

- Ali bez ikakvih argumenata. No, bilo je očito da je to ciljano napravljeno na dan polufinala. Bila je to diverzija protiv reprezentacije. Govoriti o \"urušavanju hrvatskog vaterpola\" sad kad smo olimpijski prvaci, kad smo osvojili sve moguće naslove, to može biti samo izraz zločestoće. Iza toga se krije nezadovoljstvo uprave Mornara što nitko iz tog kluba nije u upravnom odboru, no mi smo još na početku odlučili da će u UO sjediti samo oni koji mogu stručno ili financijski pomoći Savezu. Za Mornareva predsjednika Vicka Batinicu je čak rečeno da je najveći donator, i to ne samo u hrvatskom vaterpolu nego i u hrvatskom sportu. Pa što bi na to rekli ljudi u Jugu koji godinama nose klub, ne da bi bio četvrti ili peti u Hrvatskoj, nego prvi u Europi! Ili Predrag Sloboda koji je Primorje doveo u vrh Europe, a pomaže i reprezentaciji. No, niste li mogli sačekati s Vrdoljakovom smjenom, prespavati, vratiti se iz Barcelone... Ipak je riječ o bivšem kapetanu.

Jakša Buljan novi izbornik

– Tim više, on to nije smio reći ni u ludilu. Do jučer je bio Pavićev i Jokovićev suigrač, a sad kaže da igraju podobni, a ne kvalitetni. Nismo mogli čekati jer je reprezentacija do 17 godina započinjala pripreme. Zar smo trebali dopustiti da Vrdoljak počne s radom, pa ga tek nakon toga smijeniti? Novi je izbornik Jakša Buljan, POŠK-ov trener koji je trebao biti Vrdoljakov pomoćnik.

Hoće li Radu zaigrati za Hrvatsku?

– On bi formalno-pravno već od jeseni mogao biti Tucaku na raspolaganju. Očekujem da ćemo već u rujnu znati njegovu konačnu odluku. Tako kvalitetan igrač zasigurno bi nam puno pomogao da Hrvatska ostane na krovu svijeta.

Fina vas je za treće mjesto nagradila s 30.000 USD. Taj ćete novac dati igračima ili...

– Taj novac ide Savezu, a igrači će dobiti premije. Oni iz skupine najzaslužnijih dobit će po 40.000 kuna, o tome će odlučiti Tucak. Nismo još do kraja isplatili ni premije za London, ali to nam ostaje obveza. U tome će nam pomoći HEP, kao naš glavni sponzor, ali i drugi naši sponzori kao što su Janaf, B-net, PBZcard i Croatia osiguranje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije