Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HAJDUK - RIJEKA 1:1

Tudor po Barceloninom receptu, Rijeci ipak bod u Poljudu

Hajduk Rijeka (1)
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/8
21.07.2013.
u 18:30

Od Rijeke se očekivalo puno više, od iskusnih igrača koji imaju već po nekoliko sezona u Prvoj HNL. Izostala je silina, ideja i bilo kakva kreacija

Nogometaši Hajduka i Rijeke u drugom su kolu Prve HNL remizirali na Poljudu. Došla je Torcida na svoje, slavila veći dio utakmice, boljeg Hajduka, no na kraju su se morali zadovoljiti tek bodom (1:1). Sve do 78. minute bila je to jednosmjerna utakmica i onda je Matijaž Kek u igru uveo Kvržića koji je u prvom kontaktu s loptom zabio za Rijeku i konačan ishod. Zanimljivom eksperimentu pribjegao je Igor Tudor. S duboko postavljenim bekovima Mikanovićem i Caktašom u fazi napada pokušao je pritisnuti Rijeku na njihovoj polovici. No, u situacijama kad su Splićani imali brojčanu nadmoć na protivničkoj polovici nisu to znali konkretizirati brzim proigravanjima. Uglavnom su to Sušić ili Caktaš pokušavali riješiti driblingom.

To je segment igre koji smo proteklih godina imali prilike gledati u Barceloninoj izvedbi. S druge strane Rijeka je uglavnom prijetila kontranapadima po desnoj strani gdje su Jozinoviću i Miloviću posla zadavali u rotacijama Mujanović, Tomečak i Benko. I kada su u 28. minuti prvi put Splićani izišli kvalitetno na protivničku polovicu, a Kouassi demonstrirao svoje atletske predispozicije, pobjegao Rijekinoj obrani i odigrao povratnu loptu na petnaestak metara. Činilo se da se Anton Maglica spetljao u driblingu, no uspio je prevariti čuvara i oštim prizemnim udarcem poentirati za 1:0.

Samo dvije minute kasnije Mikanović je prošao po desnoj strani, odlično podvalio za Sušića kojemu je vargić obranio udarac iskosa. Baš kao i oštar udarac Jozinovića odmah u sljedećem napadu. Zanimljiv je taj Tudorov koncept kojeg je očito pokupio od Barce u kojem se i ovaj put posebno dojmio mladi Dino Mikanović na desnom boku. No, Tudorova ideja istovremeno donosi barem dvostruko više posla za stopere koji su i jučer 'ispaštali' zbog riskantne igre bijelih. Spašavao je Maloča nebrojeno puta, dok se Milović puno više mučio.

Od Rijeke se očekivalo puno više, od iskusnih igrača koji imaju već po nekoliko sezona u Prvoj HNL. Izostala je silina, ideja i bilo kakva kreacija. A Leon Benko, koji je u dvije utakmice zabio pet golova, jučer je bio nemoćan. I u drugom je poluvremenu Hajduk bio još bolja momčad. Stalno su kontrolirali igru u sredini terena, mamili pljesak na otvorenoj sceni. Baš kao što je Tudor rekao ima tu materijala...   

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije