Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sprema nove "spačke"

Štimac: Imali smo plan za sve, rani zaostatak, isključenje...

'12.10.2012., Arena Filip II Makedonski, Skoplje, Makedonija - Kvalifikacije za SP 2014. u nogometu, skupina A, Makedonija - Hrvatska. Ivan Rakitic, Igor Stimac. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL'
'Sanjin Strukic/PIXSELL'
13.10.2012.
u 16:05

- Stanimo na zemlju... Bilo je vrlo dobro, ali ove bodove moramo potvrditi u utorak. Ne pobijedimo li Wales, ovaj uspjeh neće imati nikakvu težinu – kaže izbornik.

Rijeke navijača slijevale su se ulicama Skoplja prema stadionu, svi su obližnji restorani i kafići bili puni. Izmiješani hrvatski i makedonski navijači, uz dobru hranu, piće i pjesmu, “ubijali” su vrijeme do utakmice, nikakvih incidenata nije bilo, a konobari su zadovoljno trljali ruke. Sve je bilo idilično izvan stadiona, ali već na zagrijavanju naši su nogometaši dobili gromki koncert zvižduka. Međutim, ovaj je put naša himna, uz nekoliko sporadičnih zvižduka, bila dobro primljena, Makedonci su stvorili pakleno ozračje poglavito navijavši za svoju momčad, tek su u dva-tri navrata pogrdno skandirali našoj selekciji.

Iz tog navijačkog pakla, Hrvatska se kući vratila s tri boda! Sjajni Ivan Rakitić, koji je napokon opet zaigrao na svojoj pravoj poziciji (bočni vezni), bio je junak 2:1 pobjede, prve hrvatske natjecateljske pobjede u Skoplju! U pet tjedana Rakitić je prošao “križni put” u reprezentaciji, Makedonija ga je u Zagrebu izbacila iz momčadi, Makedonija ga je u Skoplju vratila na naslovnice. A gol kojeg je zabio, lob vratara iz slobodnjaka sa 40 metara, godinama će se prepričavati... Kolega Željko Vela s Nove TV, nakon utakmice je postavio retorički upit: Kako izgleda čovjek bez briga? Kao Igor Štimac! Doista, toliko osporavani izbornik iz tri je utakmice povukao već sedam bodova i pobijedi li Hrvatska u utorak Wales u Osijeku, imat će na kontu deset bodova, bod više nego što je Štimac poželio iz prve četiri utakmice!

- Polako, stanimo na zemlju... Bilo je vrlo dobro, prezadovoljan sam našom zrelom igrom i sigurnom pobjedom, ali ove bodove moramo potvrditi u utorak. Ne pobijedimo li Wales, ovaj uspjeh neće imati nikakvu težinu - govorio je Štimac, pripalivši cigaretu ispred autobusa koji je našu momčad koju minutu poslije odveo u skopsku zračnu luku.

Upitali smo izbornika je li možda, nakon rano primljenog gola, osjetio strah da bi sve moglo otići k vragu?

- Ma kakvi! Pripremali smo se danima na sve inačice. I na rano vodstvo, ali i na rano primljeni gol, pa na isključenje igrača, o svemu smo razmišljali i uvijek je plan B bio spreman. Vidjelo se, uostalom, da je momčad dobro reagirala nakon primljenog gola, nismo izgubili glavu. A to je odlika velikih momčadi!

U Osijeku neće biti Ognjena Vukojevića, koji je u džep pospremio Gorana Pandeva?

- Luka i Ogi su odradili sjajan posao na Pandevu. Neće biti Ogija, ali tu je Badelj, a razmišljam i o pozivu još jednom igraču! Neću vam još reći o kome je riječ...

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije