Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kako dišu vatreni

Rekorder Šimić presudio: Vrijeme je za Štimca na čelu HNS-a!

'20. 08. 2008., Maribor, Slovenija -na stadionu Ljudski vrt odigrana je prijateljska nogometna utakmica Slovenija - Hrvatska u sklopu priprema za svjetsko nogometno prvenstvo u juznoafrickoj republici
'Sanjin Strukic/24sata'
15.10.2010.
u 19:30

Uz aktualnog šefa HNS-a uglavnom oni koje je zaposlio, no Bilićev stožer lako bi se dogovorio s novim šefom.

Oni neće odlučivati, slavna vatrena generacija iz '98. u priči o izboru šefa HNS-a, u ratu između Vlatka Markovića i Igora Štimca, ima status grupe građana, koji imaju sreću da se njihova riječ čuje u medijima. Glasove nose neki drugi. O vrhu odlučuju tipovi iz županijskih saveza koji o nogometu odlučuju uz janjetinu i mladi luk. I toga su kandidati svjesni.

No, riječ vatrenih ima se štovati, čuti. A kako je Igor Štimac jedan od njih, logično je da će većina biti za njega. S time da su vatreni, odnosno dio njih, već u HNS-u.

– Kandidirao sam se tek kad mi je Šuker rekao da neće. A Boban se nikada nije javno izjasnio – nedavno je kazao Štimac.

Šuker i Boban povučeni

Dakle, pazio je na redoslijed, čekao je Zvoninu i Davorovu reakciju. Boban i Šuker drže se postrance, no zna se kakvo je kapetanovo mišljenje o stanju u nogometu, a golgeter je prijatelj sa Šticom i skloniji su ipak promjenama.

Štimac je mirno dočekao i opreznu potporu Slavena Bilića i njegova stožera Vlatku Markoviću. Logično je da Bilić sada drži Markovićevu stranu, ali već se zna da će, dođe li Štimac na čelo HNS-a, Bilić i on lako naći zajednički jezik.

Osim Bilića, Ladića, Asanovića, Prosinečkog, Jurčevića i Mrmića, koji su pod kapom saveza, većina vatrenih dat će potporu bivšem suigraču. Uostalom, Štimčeva prva odluka, postane li predsjednik HNS-a, bit će njihovo proglašenje ambasadorima hrvatskog nogometa.

– Svi su vatreni pozvani da, žele li, rade u HNS-u – jedan je od Štimčevih predizbornih slogana.

Rekorder po broju nastupa (100) za hrvatsku reprezentaciju, Dario Šimić, sa Štimcem i Bilićem bio je stup brončane obrane 1998., a aktualni predsjednik HNS-a Vlatko Marković za oproštaj mu je darovao dres s brojkom 100. Na pitanje o favoritu za predsjednika, spremno je odgovorio:

– Vlatko Marković puno je učinio za nogomet, ali mislim da je ipak došlo vrijeme za svježi vjetar u HNS-u. Štimcu prednost.

Stanić: Teško pitanje

Neki se, poput Marija Stanića, nisu mogli odlučiti:

– Jako teško pitanje. Ja sam ipak nesvrstani – u svom je stilu odgovorio desni branič Ćirina francuskog stroja.

Alen Bokšić bio je decidiran. A njegova se riječ posebno štuje.

– Sebe ne vidim u toj priči, ali navijam za Igora.

Slično je kazao i Robert Jarni.

– Ja sam za Štimca.

HNS stao na žulj i Ćiri i Josipu

Trener svih trenera, koji je vodio vatrene do četvrtfinala EP-a 1996. i bronce na SP-u u Francuskoj 1998., deklarativno je izrazio podršku Igoru Štimcu:

– Da, podržat ću Štimca, jer je sposoban uspješno voditi HNS. Podržao bih i Šukera, kada bi on bio kandidat, jer Vlatko Marković doista ne zaslužuje novu šansu – kazao je Ćiro Blažević u intervjuu za Večernji list.

Podršku Markoviću nema razloga dati ni tvorac imena vatrenih Samoborac Josip Prudeus koji je izgubio spor s HNS-om dug deset godina.

Kome su skloniji vatreni koji su proslavili Hrvatsku devedesetih?

ZA IGORA ŠTIMCA: Alen Bokšić, Dario Šimić, Robert Jarni, Igor Tudor, Goran Vlaović, Krunoslav Jurčić, Zvonimir Boban, Davor Šuker

ZA VLATKA MARKOVIĆA: Slaven Bilić, Dražen Ladić, Aljoša Asanović, Robert Prosinečki, Nikola Jurčević, Goran Jurić, Marijan Mrmić

NEMAJU FAVORITA: Mario Stanić, Silvio Marić, Zvonimir Soldo.

Ključne riječi

Komentara 36

Avatar karlo5
karlo5
22:06 15.10.2010.

Sama Štimcova pojava zraći nećim lošim,,,,,,,,,,

OB
-obrisani-
02:29 16.10.2010.

Vrijeme je da ove neradnicke komunjarske starkelje ,Srebric i Markovic odleprsaju sa HNS-a

Avatar Idler 3
Idler 3
21:06 15.10.2010.

Ovo je ko i izbor za šefa države - biraj od dva zla manje...tipična hrvatska priča !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije