Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
položili ispit

Predsjednik FSS-a: Bio sam i 1999. u Zagrebu i razlika je ogromna

'22.03.2013., stadion u Maksimiru, Zagreb - Kvalifikacijska nogometna utakmica za Svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu, skupina A, Hrvatska - Srbija. Navijaci.  Photo: Slavko Midzor/PIXSELL'
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/5
23.03.2013.
u 09:29

Mamić i Šuker sjedili su daleko jedan od drugoga, a poslije utakmice se srdačno izljubili

Strepili smo od famoznoga Surkisa, a Ukrajinac se ni jučer nije pojavio u Maksimiru. Iz Uefe u Maksimiru - nikoga!

- Surkis? Bio je zauzet. A to što nitko iz Uefe nije došao dobar je znak. Oni su neki dan na sastanak u MUP-u poslali jako izaslanstvo i nakon tog sastanka očito nisu smatrali shodnim da nas dodatno provjeravaju - kazao je izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović.

Noć preokreta za nogomet

Utakmicu je gledao u društvu predsjednika srbijanskog nogometnog saveza Tomislava Karadžića.

- Rekao mi je: "Organizacija utakmice bila je izvanredna, a mi ćemo vas u rujnu pokušati nadmašiti". Ovo je bila noć koja će preokrenuti hrvatski nogomet, jer ubuduće nas u Uefi neće dočekivati sa skepsom kada su ovakve utakmice u pitanju. Dokazali smo da smo dostojanstven narod i da smo dorasli organizirati i najzahtjevnije priredbe - dodao je Vrbanović.

Susreli smo i Tomislava Karadžića. Sipao je komplimente...

- U Zagrebu sam proveo dva dana i nosim sjajne dojmove. Čestitam Hrvatskom nogometnom savezu na svemu što je napravio, a vašoj reprezentaciji na pobjedi. Ona je potpuno zaslužena. Bio sam i 1999. godine u Zagrebu vođa srpske delegacije i razlika u odnosu na to vrijeme je ogromna - kazao je Karadžić.

Nije mu zasmetalo ni što se s tribina povremeno slijevalo "Ubij Srbina", što, naravno, nije uzrokovalo prekid utakmice kao što se najavljivalo. Osim tih sramotnih skandiranja, nepotrebno je bilo i paljenje baklji, što je većina navijača izviždala.

- Najviše me impresioniralo kad je 20.000 ljudi zviždalo i vikalo "glupane, glupane" onome tko je upalio baklju. Moram reći i da su igrači svojim ponašanjem pridonijeli mirnom završetku utakmice. Tri boda približavaju nas SP-u, na koje ćemo ići ako budemo igrali bolje - kazao je pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i sporta Petar Skansi.

Zdravko ide u Wales

Predsjednik HNS-a Davor Šuker sjedio je u loži Maksimir s gostima iz Srbije, a Zdravko Mamić dolje, u Dinamovoj loži, zajedno s ljudima iz Dinama i - Karamarkom. Dvojica prijatelja i saveznika izljubila su se poslije utakmice, odnos Mamića i Šukera ponovno je idiličan, a Zdravko kao član IO-a HNS-a putuje s reprezentacijom u Wales.

>> Velika pobjeda Hrvatske: Ola i Mandžo srušili Srbe

>> Štimac: Navijači Hvala! Mihajlović: Kriv sam, ali neću dat ostavku

Komentara 10

ST
special_thing
17:16 23.03.2013.

Svaka cast! Nadam se da ce nakon ovog napokon Srbin moci doci u Hrvatsku kao i Hrvat u Srbiju. A vi koji komentirate kako je Srbija jedna nevazna reprezentacija, ne pretjerujte. Sasvim je svejedno bio neki protivnik sa Balkana ili iz citave Europe.

Avatar morski covik 1
morski covik 1
10:14 23.03.2013.

Najzasluzniji su igraci koji nisu podlegli ludilu. Osim onod Srbina sa brojem 13... Ostalo sportsko i fair-play ponasanje. Cestitke svima. Osim onom **** sa brojem trinaest.

VL
????
12:16 23.03.2013.

Nije nešto pretjerano lijepa bila utakmica, ali naši su pokazali da su velika momčad. - iskoristili su prilike, kao što to recimo rade Talijani. Ali ova pobjeda ništa ne vrijedi ako se ne pobijedi Wales u utorak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije