Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRV - SRB 2:0

Velika pobjeda Hrvatske: Ola i Mandžo srušili Srbe!

Hrvatska - Srbija, utakmica
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/7
22.03.2013.
u 17:46

Pobjeda karijere Igora Štimca! Isplatila mu se hrabrost i napadačka igra. 
Hrvatska je bila koncentrirana, za razliku od najiskusnijih igrača Srbije. Kolarov i Ivanović pomogli su Štimčevim izabranicima

Velik je posao napravila Hrvatska na putu prema Svjetskom prvenstvu u Brazilu sljedeće godine, pobijedila je Srbiju na prepunom maksimirskom stadionu i tako nije samo uzela tri velika boda i ostala u borbi za prvo mjesto nego je i jednog od konkurenata u skupini izbacila iz utrke. Hrvatska je pobijedila Srbiju s rezultatom 2:0 u tvrdoj utakmici u kojoj nije bilo pravih prilika za pogotke.

Modrić držao cijelu sredinu

U prvom dijelu Srbija je ostala stisnuta, nekako u grču, koncentrirana na svojoj polovici bez ikakvih ozbiljnih akcija. Hrvatska je bila agresivnija, žustrija kad bi ostala bez lopte. Srbija je igrala kao da je njoj dovoljan remi u ovom susretu, u maksimirskom paklu. Siniša Mihajlović izmiješao je svoj sastav, prilično iznenadio s početnom postavom. S druge strane Igor Štimac napravio je samo jednu promjenu, umjesto očekivanog Vukojevića priliku je od početka dobio Mateo Kovačić.

I u takvoj tvrdoj igri bez prilika za pogotke, Hrvatska je povela. Jedan od najiskusnijih i najboljih igrača Srbije, igrač Manchester Cityja Aleksandar Kolarov teško je pogriješio. Ispucao je loše loptu i pogodio Mandžukića, loptu je onda Rakitić proslijedio do Olića koji je išao prema vrataru Brkiću, te je umjesto očekivanog udarca vratio Mandžukiću koji je s nekoliko metara zatresao mrežu Srbije.

I drugi pogodak Hrvatske došao je kao djelomičan dar srpske obrane. Doduše, Srna je neugodno ubacio iz slobodnog udarca, kapetan Srbije Branislav Ivanović bio je jako neoprezan, vratar Brkić neodlučan i Olić je prsima ugurao loptu za 2:0.

Maksimir je u tom trenutku ponovno proključao, s obzirom na vodstvo od 2:0 i način na koji je igrala Srbija u prvom dijelu, optimizam je isijavao, sve je jača bila nada da je pobjednik već poznat. Zbog tog rezultatskog minusa u nastavku se očekivala otvorenija Srbija koja u tim trenucima doista nije imala što čekati. I krenula je ofenzivnije pa je Kolarov opasno tukao, a Pletikosa u 47. obranio. Luka Modrić držao je naš vezni red i u igri prema naprijed i u defenzivi. No, imao je snage u jednom trenutku nanizati nekoliko igrača Srbije i opasno pucati pokraj samih vrata. Da je ta lopta u 52. minuti ušla, bio bi to definitivni kraj ove priče. Ili kad je Rakitić gurnuo kroz noge svom čuvaru, ali mu je Brkić uspio obraniti...

Siniša nas više ne zanima

Štimac je svoj prvi potez povukao u 63. minuti, Vida je ušao umjesto Kranjčara i otišao na poziciju desnog beka, Srna se pomaknuo naprijed, a Rakitić se preselio na Kranjčarevo mjesto.

Srbija je najopasnije zaprijetila u 78. minuti kada je Pletikosa maestralno obranio udarce Đuričića pa Đorđevića u istoj akciji! Hrvatska je privela utakmicu kraju, uslijedilo je veliko slavlje na stadionu, u gradovima. A Srbi, koji su sami za sebe rekli da moraju pokazati kako su pravi orlovi, otišli su kući očerupana perja... S upitom hoće li ih i dalje voditi Mihajlović. No, to više nije naša briga.

>>>Sve o utakmici Hrvatska-Srbija pratite na našem specijalu<<<

Ključne riječi

Komentara 230

SS
.smijmo se.
19:07 22.03.2013.

Smijmo se i uživajmo, . ha, ha, ha. ha, ha, ha. ha, ha, ha. ha, ha, ha.

OB
-obrisani-
19:09 22.03.2013.

u prvih 45 m. niti jedan udarac ka golu.... e moj siniša nemaš ti pojma

OB
-obrisani-
19:10 22.03.2013.

golman je kao bukva....ukopan mislim na brkića

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije