Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi poraz naših

Portugal pobijedio golom Ronalda, debitirali Bubnjić, Halilović i Milić

Hrvatska, Portugal (1)
Foto: Reuters/Pixsell
1/7
Autori: Srđan Hebar, hd
10.06.2013.
u 21:29

CR7 okrenuo se prema tribini s hrvatskim navijačima, primio se za uši i gestom našima pokazao: – Gdje se sad Hrvati, ne čujem vas!

Hrvati su opet izgubili, bojimo se samo da im to ne prijeđe u naviku. Počelo je sa Škotskom krajem prošlog tjedna, uslijedio je poraz od Portugala nakon vikenda, a Štimčeve dečke tek čekaju izlučni dvoboji protiv Srbije i Belgije za odlazak na SP. I naravno, za kraj kvalifikacija “uvijek neugodne” Škotske. U Ženevi je drugi poraz zaredom bio očekivan, igralo se protiv respektabilne momčadi predvođene Cristianom Ronaldom. Zvijezda Portugala bila je nezainteresirana za susret prvih pola sata, a tada je odlučila demonstrirati silu. Sa 13 metara je lijepom varkom poslao trojicu kockastih (Vukojević, Vida, Ćorluka) na leđa i hladnokrvno matirao Subašića preciznim pogotkom tik uz desnu vratnicu. Otrčao je CR7 prema tribini s hrvatskim navijačima, primio se za uši i gestom našima pokazao:

– Gdje se sad Hrvati, ne čujem vas!

Razlog? Dotad su mu naši navijači skandirali “Messi, Messi!”. Bio je to i kraj šoua. I kraj uzbuđenja u Ženevi. Na poluvremenu je izašao Ronaldo, počeo mu je godišnji odmor. Salve zvižduka stigle su s tribinama izborniku Portugala Paulu Bentu, jer platili su Švicarci kartu da bi gledali njega, a ne ostale.

Pokvarili ‘sveti’ renking

Nema Luke Modrića, nema ni Hrvatske, mrmljao je u bradu razočarani umirovljenik spuštajući se niz stepenice zapadne maksimirske tribine prošlog petka nakon kiksa protiv Škotske. Luka se sada vratio, i to u malo važnoj utakmici, i nije puno napravio. Ono što je uspio, bilo je tek zagrliti i izljubiti Ronalda nakon što je zabio gol. Inače, utakmica je bila važna tek za Fifin renking u kojem ćemo ionako pasti sljedećeg mjeseca kad će se raditi novi “obračun”. Nema sumnje, novi će poraz na taj plasman dodatno utjecati. Logično je pitati, čemu HNS-u organizacija utakmice s Portugalom na polupraznim ženevskim tribinama, koja se ne igra čak ni igračima? Bila im je to ionako posljednja utakmica sezone, dečki su bili željni odmora, klupske pripreme im svima dolaze brzo, a oni jure po kiši u susretu koji o ničemu ne odlučuje... I još izgube. Jedini kojem se ta utakmica igrala, vjerujemo, bili su debitanti Hrvoje Milić, Igor Bubnjić i Alen Halilović. Plavokosi dinamovac ušao je tek nakon što je izašao Ronaldo, te se neće moći pohvaliti zadnji tjedan u školi kako je igrao protiv nogometnog boga. Hoće time da je postao najmlađi debitant u povijesti hrvatske lige (prestigao Matea Kovačića za više od godinu dana, nap.a.). I po tome će se ova utakmica tek pamtiti. Podsjetimo, Luka Modrić debitirao je također u prijateljskoj protiv Argentine, no tada su naši slavili, zabio je Darijo Šimić za 3:2. Bila su to neka druga, uspješnija, vremena.

Puno truda za ništa

Štimac je kraj Ženevskog jezera ušao opreznije u utakmicu nego kraj onih maksimirskih jezeraa. Zapekle su kritike koje su pljuštale proteklog vikenda. Umjesto taktike 4-4-2 u rombu koja je potpuno podbacila u Maksimiru, ušao je sa opreznijom varijantom 4-2-3-1. I čak sedam novih igrača u prvih 11 za razliku od Škotske - Subašićem, Ćorlukom, Vida, Modrićem, Vukojevićem, Milićem i Iličevićem. Pokušao je Rakitić na samom početku, ukrao loptu i lijepo uposlio Modrića, koji je nezainteresirano pucao pokraj gola. Trudio se i Olić, pokušavao je u dva navrata i Iličević, Perišić, Vida, čak i Halilović, ali ništa.. Štimac je isprobao 17 igrača, no ne i Sammira koji mu se ranije dokazao. Vrijeme je za godišnji odmor. Posao koji su “napravili” bio je na kraju sezone prilično loš...

>>Štimac: Više mi neće igrati imena i prezimena nego najspremniji!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije