Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ozljeda

Olić: Prerano je za povratak, ne bih bio koristan reprezentaciji

Ivica Olić (1)
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/8
04.06.2012.
u 17:15

To nije tako jako teška ozljeda, ali trebat će vremena da se sanira, otkrio nam je Olić

– Dogodilo se ono što smo očekivali, boli me taj mišić. U ovom trenutku bilo bi prerano očekivati moj povratak, ne bih bio koristan reprezentaciji. Danas su mi u Münchenu prepisali terapiju, liječit ću se, to nije tako jako teška ozljeda, ali trebat će vremena da se sanira – otkrio nam je Ivica Olić koji je zbog bolova morao napustiti teren na pripremnoj utakmici protiv Norveške.

Olić je bio na mnogo velikih natjecanja, a na pitanje je li razočaran što neće biti na Euru, odgovorio nam je:

– Nažalost, ovo mi nije prva ozljeda u karijeri. Čim sam se ozlijedio, znao sam da će s time biti problema, ali sam se nadao da bih se uz terapije ipak mogao zakrpati.

Nije riječ ni o čemu strašnom, ali dogodilo se u nezgodnom trenutku, dodao je. Olić je najavljivao da će Euro u Poljskoj i Ukrajini biti njegov oproštaj od kockastog dresa. Znači li da je to kraj?

– Bio bi idealan scenarij oprostiti se na velikom natjecanju s pravim rezultatom, ali ipak je prerano za govoriti o tome. Ako ću biti uspješan, ako ću biti potreban, uvijek ću se odazvati izborniku.

O lošim vijestima prozborio je i liječnik reprezentacije, dr. Zoran Bahtijarević.

– Na prvu nije izgledalo ozbiljno, ali je magnetska rezonanca potvrdila najgore, da je riječ o ozljedi mišića za koje ju potrebno između četiri i šest tjedana da se sanira – rekao je Bahtijarević.

Slaven Bilić ostao je zatečen saznanjem da Ivica Olić ipak neće biti spreman za Europsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini.

- Užas i horor, ne znam što bih drugo rekao. Očekivali smo eventualno par dana pauze, liječnici su bili vrlo optimistični, svi mi, čak i Ola, uz sav oprez ni na kraj pameti nije bilo da je moguć ovakav scenarij, rekao je Bilić za službenu stranicu HNS-a te dodao:

- Pogodilo me tako da vam to ne mogu riječima opisati. Čast svima i svakome, ali Ola je jedan i jedini, ne znam ima li itko takvog igrača. On je tipični match winner, kralj za najveće utakmice. Rješavao je sve najvažnije utakmice, hoćete li Italiju, Englesku, Njemačku, Tursku... Strašno, to je užasan hendikep za nas. Doslovno sam u šoku. Ne samo ja, nego svi mi. No, tako je kako je, možemo i moramo dalje.

Pozvan je, odnosno reaktiviran, Nikola Kalinić?

- Kale se apsolutno nametnuo kroz pripreme, sjajan je igrač, u savršenoj formi, tu nema nikakve dvojbe, bilo mi je užasno teško odreći ga se, ali objektivno, ova su četvorica bili ispred njega. Zaslužio je apsolutno i onda ostanak, ali odlučio sam se držati plana i ići na Euro s četvoricom napadača.

Hoće li se osjetiti napravljena pauza?

- Kale je sportaš od glave do pete, u pravom smislu, nije mogao ništa izgubiti ovih par dana što nije s nama. Očekujem ga danas u Sheratonu i očekujem da pomogne reprezentaciji na najvišoj razini. On to može, nema nikakve dileme oko toga. Treba nam Kalinić i znam da će biti pravi.

Ključne riječi

Komentara 19

DU
Deleted user
18:21 04.06.2012.

Zao mi je Olica. Malo ima igraca u repki koji igraju s takvim pristupom kao sto Olic radi. Nije ni vazno da nije u formi ili ne ali kada daje srce na terenu onda trebas biti glup i zli ako ga ne volis. On pravi visak na terenu. I ako zna da fulira zicere ipak iznervira protivnicku obranu s svojom brzinom i trkom. Protiv Irske nece nam faliti Olic jer ti zeleni bunkerasi nebi mu dali prostora za trku. Protiv Italije bi dobijo vise prostora ali najvise bi dobio protiv spanjolaca. E mozda dobijemo Irsku i Italju i onda mozemo cekati petardu protiv spanjolaca i opet biti u cetvrt finalu. Nada zadnja umire.

Avatar Tiran
Tiran
19:26 04.06.2012.

Nismo na gubitku već na dobitku. Njegova statistika za reprezentaciju je očajna. 80 nastupa i 10 golova. I za takvim napadačem plakati, dajte molim vas.

DU
Deleted user
19:08 04.06.2012.

Sta je tu je naprijed VATRENI!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije