Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rijeka - Dinamo 3:0

Nakrivio se Čačićev brod, prvi poraz stigao na Kantridi

Rijeka - Dinamo (1)
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
1/14
22.09.2012.
u 20:54

Čačić je u Zagrebu ostavio lakše ozlijeđenoga ministra obrane Šimunića (kao i Rukavinu i Calella) i odmah se Dinamov brod naglo nakrivio, izgubili su na Kantridi od Rijeke 0:3.

Rijeka - Dinamo 3:0

>>>  Ekskluzivno: Pogledajte utakmicu na Tportalu!

 Iako su u prvom dijelu riječke utakmice potpuno držali konce igre, plavi su bili u rezultatskom minusu, a na odmor su otišli presretni sa samo 0:1.

Dinamo je odmah u startu zavladao terenom, nametnuo se kao gazda ili, ako hoćete, kao Porto nedavno u Maksimiru, a opet je živio opasno, stalno na rubu, ugrožen od ubitačnih Rijekinih kontri. Već u 9. minuti pobjegao je Benko i u izglednoj situaciji ljevicom pucao pokraj vrata. Nedugo potom, već u 16. minuti, u jeku Dinamove dominacije, Rijeka je došla do vodstva. Weitzler je bio neuhvatljiv za Vidu, poslao je idealan ubačaj pred vrata, Benkov šut sjajno je obranio Ivan Kelava, a Cesarec je odbijenu loptu zakucau u mrežu. Kakva eksplozija veselja na Kantridi!

Pročitajte više:

>>> Mamić: Nikad nisam sretniji otišao kući nakon poraza

>>> Sammir: Bili smo bolji, Benko: Sammir je budala!

Igralo se u sjajnom ozračju, pred gotovo 10 tisuća ljudi, baš u ambijentu kakav je Čačić priželjkivao. Slično kao nedavno u mariborskom Ljudskom vrtu, u kojemu je Dinamo briljirao!

Nakon primljenoga pogotka, Rijeka se povukla u svoj "oklop" zaigravši klasičan bunker u kojemu gotovo nije bilo niti jedne pukotine. Sjajno je obranom dirigirao Mato Neretljak, koji je u tandemu s bivšim reprezentativcem Kneževićem potpuno neutralizirao "pustinjaka" Beqiraja u vršku Dinamovoga napada.

Sammir je bio najraspoloženiji Dinamov igrač, no nije imao previše "istomišljenika" među suigračima pa su se napadi plavih razbijali o riječke stijene. U 22. minuti Beqiraj je, nakon prekida, speretno reagirao i pogodio vratnicu, a u 26. Carrasco je, nakon izvrsnog dodavanja Sammira, zapucao čisti zicer.

Međutim, pravu meč-loptu ipak je prokockao Goran Mujanović. U sudačkoj nadoknadi prvoga dijela išao je sam na Kelavu, ali Dinamov kapetan vrhunski je reagirao i spriječio pogodak.

Nastavak je opet počeo Dinamovim žestokim presingom, pa je Beqiraj već u prvom napadu opet u pogodio vratnicu, a u nastavku akcije vratar Lisjak obranio je projektil Alispahića.

I kad se činilo kako se opet streže obruč oko Rijekinih vrata, opet eksploziija na Kantridi! Nespretnost Vide i Tonela u 54. minuti otvorila je prigodu Weitzeru, a vezist Rijeke smireno pogodio u desni kut nemoćnoga Kelave.

S bijele točke je pobjedu zapečatio  Damir Kreilach u 81. minuti nakon što je prekršaj skrivio Šime Vrsaljko.

Ovo je prvi Čačićev poraz s Dinamom u Prvoj HNL nakon 19 utakmica. Usto prekinut mu je niz od 24 utakmice u HNL bez poraza, jer s Lokomotivom nije izgubio u četiri nastupa, a s Interom jednu u jesen 2007. (Šibenik 2:2), naon koje je smijenjen. Posljednji put u HNL-u izgubio je s Interom od Zadra 0:3, bilo je to 11. kolovoza 2007. godine.

RIJEKA Stadion Kantrida. Vrijeme ugodno. Gledatelja 9000. Sudac: Šimčić (Koprivnica)

RIJEKA: Lisjak – Datković, Knežević, Neretljak – Mujanović, Močinić, Kreilach, Weitzer, Čaval - Cesarec, Benko.
Trener: Elvis Scoria.

 

DINAMO: Kelava – Vrsaljko, Vida, Tonel, Pivarić – Ademi, Brozović – Carrasco, Sammir, Čop – Beqiraj.
Trener: Ante Čačić

 

Tijek utakmice na Kantridi:

Kraj.

81 - Šime Vrsaljko skrivio je kazneni udarac, rukom je zaustavio Čulinu. Damir Kreliach je izveo jedanaesterac i - pogodio za 3:0!

77 - Arijana Ademija mijenja Ivan Peko

74 - Nova izmjena domaćina, ulazi Marić, izlazi Čaval

73 - Žuti za Mujanovića

67 - Mijenju i Riječani, izlazi Leon Benko, na njegovo mjesto će Antonini Čulina

65 - Armada skandira "Smamir nije Damir, ooooooo"!

60 - Duje Čop je požutio. Čačić mijenja, izlazi Tonel, ulazi Kovačić

58 - Pokušava Pivarić, no brži je Neretljak

54 - Novi gol Rijeke!!! 2:0! Ivor Weltzer naletio je na loptu nakon što su pogriješili Vida i Tonel te zatresao mrežu

49 - Prilika Rijeke, opalio je Mujanović, ali ravno u Dinamova kapetana

46 - Beqiraj je gađao s desne strane u suprotni kut, ali lopta se zaustavila na vratnici.

46. Alispahić ulazi u igru umjesto Carrasca.

Prvo poluvrijeme

45 - Nova prilika Riječana, Mujanović je pucao, Kelava majstorski spasio, no odbijenu loptu Cesarec nije uspio pospremiti u mrežu.

42 - Dinamo ima inicijativu, ali ne i udarce prema vratima

38 - Dinamo se ne može probiti do šesnaesterca, Brozović je probao iz daljine, skoro sa polovice, ali naravno, neprecizno. Otišlo je visoko iznad gola

Problem se stvorio kada Sammir nije želio vratiti loptu, Neretljak se naljutio. Naime, Kreilach se ozlijedio, a igra je prekinuta. Zatim je nakon sudačkog podbacivanja Čop dao loptu Sammiru, a ovaj je nije želio vratiti Riječanima. Žute kartone su dobili Neretljak i Kelava koji su se i naguravali u toj gužvi. Činilo se kako je Kelava, kao kapetan, došao smiriti situaciju, ali on se došao naguravati...

35 - Igrači Dinama i Rijeke malo su se porječkali na Rijekinoj polovici, dotrčao je čak i Kelava sa svoga gola, ali sve se brzo primirilo..

27 - Sammir je ubacio za Carrasca, ali ovaj puca loše

24 - Dinamo se probudio, Vrsaljko pucao u ruke Rijekina vratara

23 - Beqiraj je pogodio vratnicu glavom! Ubačaj je stigao iz kornera

20 - Riječani nakon postignutog gola su razigraniji, Dinamo pokušava iz kontri, ali zasad bezopasan

16 - Nakon drugog udarca Rijeke i ubačaja Weitzera koji je prošao po lijevoj strani do korner zastavice. Lopta je došla do Benka, on puca glavom, Kelava brani, no loptu uzima Cesarec i pogađa za 1:0.

11 - Rijeci nedostaje požutjeli Brezovec, a susret prati 9000 gledatelja, čeka se još da Bad Blue Boysi uđu na stadion

10 - Dinamo igra bez Šimunića igra, lakše ozlijeđenoga. Nakon Porta iz prve postave ispali su Rukavina i Callelo, dvojac nije ni na klupi

9 - Benko je ušao u kazneni prostor s lijeve strane, ali je pucao kraj vrata

5 - Vida je srušio Cesareca, Neretljak je izveo s lijeve strane sobodnjak, ali Rijeka brzo gubi loptu

2 - Sammir ima priliku iz slobodnjaka, ali domaćini se bez problema brane.

0 -  Očekujemo početak utakmice...

 

Ključne riječi

Komentara 56

OB
-obrisani-
20:37 22.09.2012.

Arijana Ademija mjenja Ivan Leko ne Peko..

OB
-obrisani-
20:41 22.09.2012.

Ovolikog puhanja od strane Cacica ,taj je jos gori od Jurcica.. Cacic jucer: oni ce na glavu mi sa glavom... Na kraju dobili po glavi.... rekla sam ja da ce se vratit sa Kantride pokunjeni... Nek ,nek ,bahatost se nikomikom ne isplati pa ni njemu...

UF
ufrm
20:27 22.09.2012.

Jedva protiv rijeke a sanjaju o uspjesima u LP-a. Valjda ce jednog dana dinamo postati ono sto je nekad bio. Mozda kad bivsi sverceri robom odu iz kluba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije