Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sportski tjednik Max

Kirilova: Nikolaj Karpolj bio je prava noćna mora

kirilova
Željko Lukunić/PIXSELL
31.05.2011.
u 19:09

Nikolaj Karpolj, stručnjak koji je pojam svjetske odbojke, bio je poznat kao trener koji je znao vrijeđati i galamiti na igračice

– Tko se ne može naviknuti na metode rada Nikolaja Karpolja, bolje mu je da odmah ode. Svi smo znali kakav je i kako će u kojem trenutku reagirati. Bilo je važno samo mirno ga saslušati i sagnuti glavu dok ne prođe oluja. Djevojke koje su tek dolazile u klub već su znale kroza što će sve prolaziti, pa su bile spremne na velike doze galame – ispričala je Irina Kirilova, koja se puno puta otvoreno sukobila s njim.

– O, da, svađali smo se. Ne samo u Uraločki nego i u Zagrebu. Naime, po njegovoj direktivi morala sam u Zagreb. Imala sam 25 godina i nisam imala pojma kamo idem. Uz to sam se još bila i rastala. Došla sam zajedno s Ogijenko i Čebukinom. Početkom druge sezone u Mladosti Karpolj me počeo zapostavljati i došlo je do nove svađe. Epilog je bio da sam bila suspendirana i nisam igrala cijelu sezonu. Počela sam ponovo igrati tek kada je on otišao. Na kraju sam zavoljela Zagreb, dobila sam i hrvatsko državljanstvo i zaigrala za hrvatsku reprezentaciju – rekla je Irina.

Karijera ju je dalje odvela u Italiju, u zemlju u kojoj je oduvijek željela igrati. Redali su se klubovi: Sumerago, Modena, Bergamo, Reggio Calabria, Perugia, Chieri.

– U međuvremenu sam igrala u Brazilu, u okolici Sao Paula. Kada sam došla onamo, bila je to vrhunska liga, dobro se plaćalo. Nažalost, u Brazilu mi se dogodila i jedina ozbiljnija ozljeda u cijeloj karijeri: stradalo mi je koljeno i morala sam na operaciju. Odlučila sam se za liječnika u Chicagu koji je uspješno operirao i NBA košarkaša Denisa Rodmana. Nakon operacije imala sam stanku od šest mjeseci i nekako sam znala da mi je povratak u Italiju suđen – prisjetila se Irina, koja je danas ponovo uz Hrvatsku, sada kao izbornica.

Cijeli intervju s Irinom Kirilovom pročitajte u sportskom tjedniku Max!

Komentara 6

OB
-obrisani-
19:24 31.05.2011.

Ah sjećam se te timske veličine ... predivna odbojka

PB
predrag borna
06:04 01.06.2011.

Kirilova i Karpolj su preporodili hrvatsku žensku odbojku.Kirilova je bila najbolja plejmejkerica u svijetu.Šteta što je stanje u savezu loše inače bi Hrvatska stalno bila u vrhu i u muškoj i u ženskoj konkurenciji.

AN
anaangela
14:49 01.06.2011.

Zlatno doba odbojke. Kako sam samo buljila u utakmice !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije