Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kritike kao motiv

Kelava poručio: Ne morate tražiti nikog!

'09.01.2013., Zagreb - Zagrebacka zracna luka Pleso. Nogometasi GNK Dinamo Zagreb odlaze u Tursku na pripreme.    Josip Pivaric i Ivan Kelava. Photo: Marko Prpic/PIXSELL'
'Marko Prpic/PIXSELL'
10.01.2013.
u 07:56

U Dinamu sam dobio sve što sam mogao dobiti, ali moram reći da smatram kako ni ja sam klubu baš nisam odmogao...

Mali, svaka ti čast, bit ćeš jednog dana veliki golman, tako je Iker Casillas počastio Ivana Kelavu nakon što ga je vidio na djelu. Nije stalo na tome, predsjednik Florentino Perez dodao mu je: – Majstore, možeš doći u Real Madrid kad god poželiš! Bili su to njegovi trenuci ponosa i slave. Danas je kapetan u problemima. Kritičara je sve više, mnogi bi ga željeli vidjeti bez rukavica pa i u klubu mu najavljuju da će dovesti nekog drugog, nekog boljeg...

Kritičari su u krivu

Koliko vam je teško tako raditi, stvara li pritisak to što se "jedinica" klima?

– Sve je jasno. Kako je rekao šef, i meni prije u lice i poslije pred dečkima u svlačionici, Dinamo traži igrača za svaku poziciju, pa tako i za vratarsku. Rekli su nam i da samo o nama igračima ovisi hoće li dovesti nekog drugog ili neće. Svoj posao oduvijek radim pošteno, radit ću ga i dalje, tako da sam uvjeren da neće biti potrebe za dovođenjem novog vratara. Kritike su mi samo poticaj. Bože moj, oni koji kritiziraju, ponekad su u pravu, a ponekad nisu. Međutim, u mom slučaju su više pogriješili nego što govore istinu – kazao nam je Kelava prije nego se ukrcao na zrakoplov za Istanbul. Modri putuju redovitom linijom, presjedaju za Antaliju pa dalje autobusom za Belek. U Maksimiru je Ivan napravio karijeru, postao kapetan, prebacio troznamenkasti broj utakmica, igrao u Europi više od trideset puta, stigao do reprezentacije. Daleko je dogurao...

– Istina. U Dinamu sam dobio sve što sam mogao dobiti, ali moram reći kako smatram da ni ja sam klubu baš nisam odmogao... – dodao je Kelava koji je ove sezone propustio samo jednu utakmicu, protiv Vrsara. Kao njegov idol Casillas protiv Malage.

Ostatku momčadi, dečkima "iz polja", takve su muke svakodnevica. Ivanu Krstanoviću ni (jedini) gol u Ligi prvaka nije učvrstio poziciju u napadu.

Školarac u Americi

– Nadam se da ću pripreme u Turskoj proći bez ozljeda, da ću zasjati u punom sjaju i dokazati svoju kvalitetu.

Fatos Beqiraj vječni mu je konkurent. Na pripremama u Beleku dvojac će se htjeti nametnuti plavom treneru.

– Od mjesec dana odmarao sam samo osam dana. Ostatak sam radio, trčao, radio vježbe koji su mi zadali treneri. Sve će mi to pomoći da izdržim sve što me čeka. A odmah ćemo krenuti agresivno kako bismo što prije riješili pitanje prvaka – kaže Beqiraj.

Mlada nada Alen Halilović, naspram starijeg društva iz svlačionice, potpuno je bezbrižan. Još je uvijek mislima "preko bare".

– Bio sam na lijepom putovanju u Americi! Oduvijek sam želio otići na NBA utakmicu i ta mi se želja ispunila. U New Yorku sam želio sve obići, šetao sam satima. Poslije sam produžio u Miami, gledao utakmicu Heata i Oklahoma Cityja. Fotografirao sam se s nekima poput Sergija Ibake, ali nažalost nisam uspio upoznati svog najdražeg igrača Kevina Duranta. Bio je tamo, ali nije se moglo do njega probiti. Nema veze, glavno da sam ga vidio na djelu... i to uživo – kaže Halilović

Kako izgledaju NBA utakmice za razliku od domaćeg prvenstva?

– Čudo! Za mene je to bio svemir! – dodao je Alen koji će se, umjesto "šiljenja olovki" za nastavak školske godine i ravnanja "ušiju" u zadaćnici, pripremati za osvajanje svog prvog prvenstva. Ako ga netko prije ne kupi.

Zavrti li vam se od ponuda koje stižu od najvećih poput Manchester Uniteda, Juventusa, Real Madrida?

– Ma kakvi, ne razmišljam o tome, nije mi to zasad bitno. Veselim se pripremama.

Jeste li razmišljali o reprezentaciji, hoćete li izabrati kockasti dres ili se priključiti Džeki i društvu iz BiH?

– Nisam, ima još vremena za to...

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar KillerRabbit
KillerRabbit
13:32 10.01.2013.

E dovraga, Kelava se opustio nakon komplimenata. Ajde, trenirat ko mutav pa ćeš onda u Real... :)

SI
silversurfer22
09:41 10.01.2013.

..jel ovo Barišić utovara kofere.. ?

Avatar =jUra-0510=
=jUra-0510=
08:23 10.01.2013.

Kelava, bježi iz ovog i ovakvog dinama dok možeš, tu više ne možeš napredovati a pogotovo ne pored Jurčića i njegove ekipe. Mlad si i idi u neki klub di će te više cijeniti jer odličan si golman.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije