Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Loša igra Hrvatske

Izborniče, zbog čega bismo trebali biti sretni?

Igor Štimac (1)
Goran Stanzl/Pixsell
07.09.2013.
u 00:08

Izbornik Hrvatske Igor Štimac, koji je bio zadovoljan rezultatom utakmice, mora biti svjestan da navijači od osme reprezentacije ipak očekuju puno više

Hrvatska se s bodom vraća iz Beograda, a remi 1:1 ne bi bio nikakva tragedija da Hrvatska nije igrala ispod svake razine. U prvom poluvremenu Srbi su nas pritisnuli i nisu nam dali disati. Naši reprezentativci djelovali su nemoćno, na protivničku polovicu došli su tek nekoliko puta, a koliko smo jalovi bili dovoljno govori činjenica da nismo uputili niti jedan jedini udarac u okvir Stojkovićeva gola.

Izbornik Hrvatske Igor Štimac, koji je bio zadovoljan rezultatom utakmice, mora biti svjestan da navijači od osme reprezentacije svijeta ipak očekuju puno više. I može se on nakon utakmice hvaliti da je namjerno prepustio inicijativu Srbima, da je to sve bio dio plana, ali ta priča ne drži mu vodu. Jer, nije nas u prvom dijelu spasila Štimčeva genijalnost u taktičkoj pripremi utakmice, već čista sreća i Stipe Pletikosa.

U nastavku se Hrvatska probudila, ali to nije bilo dovoljno da se promijeni slika koja govori da je naša reprezentacija odigrala prilično lošu utakmicu koja će vrlo brzo otići u zaborav. Igračima se ne može osporiti borbenost i htijenje, ali, dojma smo, da smo ipak morali biti puno opasniji.

>>Štimac: Nismo igrali bezidejno, nadam se da su ljudi sretni

Štimac je nakon utakmice, uz osmijeh na licu, i slavodobitno rekao: "Zadovoljni smo, nadam se da su i kod kuće sretni i zadovoljni."

Pa, recimo za kraj da je Hrvatska u cijeloj utakmici jednom pucala u okvir gola Srbije, prvi korner izveli smo tek u 72. minuti, a ovim remijem, što je i izbornik rekao, izgubili smo šansu za prvo mjesto u skupini. Uz to, uoči utakmice protiv Belgije ostali smo bez kapetana Srne i dokapetana Šimunića (kartoni), a dojam nikako ne može biti dobar. Isto tako, shvatili smo da nemamo alternativu za Strinića na lijevom beku, Lovren se trudio, ali po toj strani ipak je dosta 'curilo'.  Zbog čega bismo, izborniče, onda morali biti sretni?

>>Remi u Srbiji: Mandžo je na čas utišao Marakanu, ali dojam je loš

>>Mandžukić: Krivo smo shvatili izbornikove upute prije utakmice

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije