Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOSTELIĆ IZNAD SVIH

Ivica prvi u Adelbodenu i Svjetskom kupu!

Snježna kraljica (1)
Sanjin Strukić/Pixsell
09.01.2011.
u 14:20

Ivica Kostelić pobijedio je u slalomu u Adelbodenu i preuzeo vodstvo u ukupnom poretku Svjetskog kupa!

Kostelićev siječanj iz snova nastavio se u Adelbodenu, gdje je zaradio pobjedničko zvono. Nakon pobjede u Münchenu (paralelni slalom), drugog mjesta u Zagrebu (slalom) prvi švicarski vikend u 2011. začinio je Ivica petim mjestom u veleslalomu i pobjedom u slalomu. S prednošću od 26 stotinki jučer je slavio ispred Austrijanca Marcela Hirschera.

Skija mi je zaplesala

To je najboljem hrvatskom skijašu 10. slalomska pobjeda u karijeri, a 13. u Svjetskom kupu. S tih je novih 100 bodova, prvi put, zaposjeo prva mjesta u slalomu i ukupnom poretku Svjetskog kupa.

– Posljednji put sam crveni startni broj nosio u Japanu 2003. – prisjetio se adelbodenski pobjednik. Hrvatski profesor skijanja jučer je sa startnim brojem jedan demonstrirao konkurenciji kako voziti mirno i brzo (u prvoj vožnji), ali i taktički pametno (u drugoj vožnji). Prvi je lauf bio poprilično selektivan. Izletjeli su Lizeroux, Grange, Raich i Razzolli, Zurbriggen je bio prespor, a zagrebački pobjednik Myhrere zaostao je sekundu i 47 stotinki. U svojoj prvoj reakciji i sam Ivica se divio svojoj prvoj vožnji:

– Ovu utrku dobio sam u prvoj vožnji. Možda je to najbolje što sam uopće mogao otpeljati. Mirno, a opet brzo. Imate staza gdje možete držati tempo, no ova je imala nekoliko mjesta gdje je trebalo oduzeti gasa. Posebice na strmini. Moja sreća je bila što je prvi lauf bio postavljen dosta zahtjevno, s puno promjena ritma, za testiranje znanja.

U drugu je vožnju krenuo sa 78 stotinki prednosti ispred Hirschera.

– U drugoj vožnji sam taktizirao, ali i napadao gdje je trebalo. U startnoj kućici sam odmah saznao da je Hirscher preuzeo vodstvo s više od sekunde prednosti. Lagan je, nema veliku tjelesnu masu, pa mu te rupe nastale na stazi nisu smetale. Meni je, pak, na završnoj strmini skija opasno zaplesala pa sam se malo uplašio. Nakon toga, u cilju me uplašio semafor, jer je isprva pisalo da je Hirscher prvi – Ivičina je priča utrke.

Ljubavna priča od 2001.

Ivica je u Adelbodenu prvi put vozio 2001. Tu je 2002. bio drugi, lani treći, a sada je upotpunio kolekciju.

– Duga je to ljubavna priča između mene i Adelbodena, a ovo je bio moj najbolji vikend ovdje. Bilo je tu i razočaranja. Tu sam 2002. napravio veliku pogrešku pred samim ciljem pa je pobijedio Bode Miller – prisjeća se najbolji hrvatski sportaš.

Ivica je s ovim dometom sakupio pobjede na sva tri skijališta u kojima se vozi Svjetski kup od njegova pokretanja (1967). Hrvat je slavio u Wengenu (dvaput), Kitzbuhelu i sada u Adelbodenu. Ovaj su teški i dugi slalom vozila još dvojica Hrvata. Dalibor Šamšal bio je 39., a Natko Zrnčić-Dim 42.

Adelboden, slalom (M):

1. Ivica Kostelić 1:50.90

2. Marcel Hirscher +0.26

3. Reinfried Herbst +1.29

4. Mario Matt +1.55

5. Michael Janyk +1.60

...

Komentara 34

UM
umag
14:18 09.01.2011.

kralj

RI
Risnjak
11:42 09.01.2011.

Wau...koja prva voznja, bravo Ivek, sve najbolje za drugi dio !

DO
doktorica
15:04 09.01.2011.

Bravo Ivice,svi navijamo za tebe!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije