Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prve reakcije

Igor Štimac: Ovo je još uvijek rezultat Bilićeva rada

'11.09.2012., stadion Kralj Baudouin, Bruxelles, Belgija - Kvalifikacije za Svjetsko nogometno prvenstvo 2014., skupina A, 2. kolo, Belgija - Hrvatska. Igor Stimac.  Photo: Marko Prpic/PIXSELL'
Foto: 'Marko Prpic/PIXSELL'
1/4
11.09.2012.
u 23:00

Igor Štimac se nakon remija u Bruxellesu (1:1) korektno zahvalio bivšoj trenerskoj garnituri na klupi reprezentacije.

>>> Vida promašio za pobjedu, Hrvatska remizirala u Bruxellesu

>>> Mamić kupovao cipele pa se gotovo sudario s Čarlijem

>>> HNS demantira: Ogi i Dudu nisu bili u noćnom izlasku!

>>> Ostali rezultati: Srbija lako s 6:1 pobijedila Wales, Ronaldo bez gola

>>> Radošević najmlađi debitant kockastih: Super su me primili!

>>> Modrić: Dobit ćemo ih u Hrvatskoj!

Po bod svakome, Hrvatska nakon 1:1 (1:1) protiv Belgije može biti zadovoljna. U paklu Bruxsellesa naše trupe izdržale su sve nalete napaljene momčadi Marca Wilmotsa. Igor Štimac pobjednički je digao ruke u zrak. Svjestan je bio svih opasnosti koje mu je nosio ovaj dvoboj. U vatru je ubacio 18–godišnjeg Josipa Radoševića, kockao je Štimac, ali nije pogriješio. Istina, nije ni u nekom velikom plusu nakon kockarske partije, ali ništa nije izgubio. Odnosno, bod u Belgiji, momčadi, koja je odlična, koja je u naletu, u ovom trenutku je velik za Hrvatsku. Kada je radio plan za početak kvalfikacija onda je bod u Bruxsellesu bio podcrtan.

– Ostvarili smo ono po što smo došli, učinak iz ove dvije utakmice daje nam pravo na optimizam, sve smo osvojili po planu. Oduzeli smo Belgiji dva boda, primorali ih da osvajaju bodove s drugim protivnicima, a mi ćemo u puno drugačijoj atmosferi kada se nađemo u Zagrebu. Ta atmosfera će s našom formom i angažmanom dovesti Hrvatsku do pobjede protiv Belgije – rekao je Štimac nakon utakmice.

Hrvatska je super ušla u utakmicu, u 6. minuti povela pogotkom Perišića.

– Osvojili smo bod, nismo izgubili dva. Belgija je imala inicijativu, tako smo i postavili našu igru, napravili sve što smo morali napraviti – kaže Štimac.

Domaćini su pogotkom Gilleta poravnali u drugoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena. A trebala se igrati tek jedna, gol je pao minutu i 38 sekundi nakon isteka 45. minute.

– Gledao sam na sat, minut je debelo prošao i imam pravo žaliti za tim. Ipak, poluvrijeme se igra dok sudac ne odsvira. Belgija nas nije iznenadila, sve je bilo prema našim predviđanjima. Bod je velik, nismo u ritmu, imamo prostora za napredak, a Belgija je već sada na visokoj razini. Svim igračima mogu čestitati na stvaranju sjajnog ozračja, ponašanje je bilo odlično. Trebalo je izdržati sve ovo maltretiranje i sve ove napade u posljednjih desetak dana. U takvim uvjetima ova četiri boda vrijede nam kao četrdeset – kaže Štimac.

Iznenadio je postavljanjem Josipa Radoševića u momčad. U vatru je ubacio klinca od 18 godina, koji još ima pravo igranja za juniore.

– Radoševićevem sam presretan, njegova pojava u momčadi iznenađenje je za one, koji ne vjeruju u hrvatski nogomet, koji vide zavjere i urote. Njegov razvoj pratim šest mjeseci,  on je dokaz da pozivi u reprezentaciju nisu čašćenje. Svi moraju biti spremni. Radošević je ispunio očekivanja, Hrvatska je dobila kapitalnu vrijednost, i zbog njega iz ove utakmice izlazimo jači. Vjerujem u Radoševića, ako ne može igrati s 18, onda neće moći nikada. A zamijenio sam ga jer nam je trebalo svježine, mlad igrač lako padne u tempu – rekao je Štimac.

Bod iz Belgija Štimca čini zadovoljnim. Nije mu lako, svaki njegov potez gleda se povećalom. Nije stavio Vukojevića i Eduarda u momčad, pa se odmah stvorila priča da ih je kaznio, jer su bili na narodnjacima. Jesu li mu četiri startna boda nekakva satisfakcija za sve što prolazi?

– Meni će osobna satisfakcija biti kad ispunim kompletni plan. Ovo je tek početak, neće me hvatati euforija, zadužen sam za stanje u svlačionici. A to što govorite nisam čitao. Moji igrači su izvrsni, među njima vlada prijateljstvo, trebali ste vidjeti kako se ponašaju prema malom Radoševiću, kako ga bodre – pojasnio je Štimac na press konferenciji.

Nešto ranije, pred kamerama HRT-a zahvalio se korektno starom stožeru:

– Tek počinjem raditi s ovom ekipom, ovo što su dečki pokazali protiv Belgije i Makedonije je ipak rad Bilićevog stožera, hvala bivšem stožeru na tome. Rezultat smo ostvarili, a dalje možemo očekivati samo bolju Hrvatsku – kazao je Štimac neposredno nakon susreta.

Ključne riječi

Komentara 53

OB
-obrisani-
23:13 11.09.2012.

Ma to se on cinicno obraca Bilicu.... Bilic bi se pobjedom veceras vratio kuci,ovako mozemo zaliti dan koji si zasjeo na klupu reprezenzacije.. Nije sam sposoban pa ko drugi su krivi,ma nemoj... Tko te nezna skupo te plati,zato Bilic ii nije sa tobom prijatelj... Zna te covjek ...

SA
SajamTastine
23:17 11.09.2012.

Remi u Belgiji je dobar rezultat. Medjutim, jedna stvar. Stimac je izjavio da ga je "Radosevic zadovoljio, ali steta sto nije blokirao belgijski udarac koji je zavrsio u nasem golu, zakasnio je samo koji centimetar." Dakle, Radosevic skrivi gol zbogg kojeg smo izgubili dva boda, a zadovolji Stimca, dok Rakitic i Vukojevic nakon pobjede nad Makedonijom idu na klupu. Da li bi izbornik Stimac isto ovako reagirao i prema Vukojevicu i Rakiticu da oni nisu uspjeli blokirati taj udartac koji je zavrsio u nasem golu?!? Meni se cini ne. To je ocita diskriminacija i demoraliziranje ove dvojice, kao i favoriziranje ovog Radosevica, koji je pravio i druge pogreske koje su dovele nas u velike opasnosti. Kasnije, kada je uveo Vukojevica, vidjelo se da Vukojevic mu nesto odgovara i da nije sretan. Osim toga, da je imao malo vise hrabrosti, umjesto Radosevica bi u igru ubacio ofenzivnijeg Rakitica, i mogli smo i do pobjede. Belgija je treci nosilac skupine, i nije toliko jaka. Stimac je igrao previse defanzivno, i uz malo vise hrabrosti smo mogli do sva 3 boda.

BU
budagigo
23:08 11.09.2012.

ne ovo je rezultat tvoga nerada,neznanja i guranja igrača preko veze u repku radi prodaje-sada radošević,a protiv švicaraca maloča..i naravno to šansi što smo imali napravilo je ono malo igrača koji zaslužuju državni dres i koji vuku za tvoje i biličeve uhljebe u repki.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije