Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poznavao je stradalog Talijana od malih nogu

Eškinja: Simoncelli je jako volio Grobnik

'A fan of Italian rider Marco Simoncelli lays flowers unders his race number in Cattolica on October 23, 2011. Celebrated Italian rider Simoncelli died on after the crash that resulted in the cancella
Foto: 'STR'
1/6
25.10.2011.
u 08:13

Tragična smrt mladog šampiona Marca Simoncellija (24) na Moto GP utrci u Maleziji pogodila je sportski svijet

Okončao je život pod kotačima motocikla svog najboljeg prijatelja i deveterostrukog prvaka Valentina Rossija, koji nije mogao ništa učiniti da ga zaobiđe... Tuguju i Hrvati, koji su ga dobro poznavali.

Igor Eškinja (64) naš je čovjek u samoj svjetskoj motociklističkoj eliti, izabran u Komisiju za brzinski motociklizam Svjetskog moto saveza FIM-a, šef je za sigurnost na utrkama svjetskog prvenstva u superbikeu. Pratio je i prve motociklističke korake Marca Simoncellija.

– Strašno me to pogodilo, pogotovu zato što sam Marca dobro poznavao. Pratio sam ga od njegovih najranijih dana, od sedme godine. Rodom je iz Cattolice kraj Riminija, tu blizu, bio nam je susjed, i uvijek smo ga gledali kao našega – priča nam Eškinja.

Vozio je Simoncelli i na Grobniku, na Nagradi Ine 2002. godine, prvenstvu Europe u klasi 125, i bio je na podiju, drugi.

– Jako je volio Grobnik i našu pistu. Kad su ga pitali koja mu je pista najdraža, uvijek je spominjao Grobnik – kaže Eškinja.

Cijeli tekst možete pročitati u tiskanom izdanju Večernjeg lista.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije