Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dinamo

Barišić: Bojim se Bugara, a Čačić zna da će teško preživjeti

'13.04.2012., Stadion Maksimir, Zagreb - Nogometna utakmica 26. kola MAXtv Prve HNL, GNK Dinamo - NK Zadar. Sime Vrsaljko. Photo: Slavko Midzor/PIXSEL'
'Slavko Midzor/PIXSELL'
23.07.2012.
u 18:39

– Bojim se huligana, ali policija je obećala da će isprazniti tribine, bude li potrebe – kaže Barišić koji je zavidan Hajduku na potpori koju ima, dok je Dinamov status, kaže, isti kao i u SFRJ

Obično je otvoren, nije čovjek koji će skrivati svoje misli. Tako je i sada predsjednik Dinama Mirko Barišić ne ustručavajući se ustvrdio da se boji navijača, odnosno huligana i mogućih problema na sutrašnjoj utakmici.

Politika koristi huligane

Pribojavam se, to je nelagoda jer posljedice mogu biti nesagledive. Policija nam je dala čvrsta obećanja da će raditi ono što mora. Ako treba, upotrijebit će i najdrastičnije mjere, ispraznit će dio stadiona – kaže Barišić.

A bojite li se svojih igrača?

– Toga se uvijek čovjek pribojava, a ispadanje može donijeti teške posljedice, no pričao sam s trenerom Čačićem, vjerujem da ćemo ići dalje. Više me zabrinjavaju ozljede, nekoliko igrača igra pod blokadama. Moramo više raditi na preventivi, svakom igraču pristupati individualno, zato je dobro da smo potpisali ugovor s centrom Rehabilitacija nova.

Što je s Milanom Badeljom i odlaskom u HSV?

– Taj transfer ide, koliko znam. Još se neke stvari trebaju dogovoriti. I Badelj želi otići, pa su svi zadovoljni, a s nama će ostati do kraja kolovoza.

Barišiću je žao što klub nema nikakvu potporu.

– Osim one tihe, kakva je većina, ali nemamo potporu ni politike, ni društva, ni vlasti, a to nije dobro. Više je razloga tome, ali kad jednu laž plasirate tisuću puta, ona postane istina, a Dinamo je, za naše uvjete, svjetski klub. Veselim se zato potpori kakvu ima Hajduk, to je za čestitati.

Mislite li da bi se mnogi veselili kad bi Dinamo ispao?

– Kad bi Dinamo trebao potporu kao Hajduk, sve bi se preokrenulo za 360 stupnjeva. Opet je kao nekada, kad je politika govorila – samo da Dinamo bude negdje dolje. Govorim vam iz iskustva. Imamo problema s huliganstvom, sa skupinom bez emocija, kojoj je ideologija i cilj samo razaranje. I kad se takvi koriste u političke svrhe, onda je to opasno. A kod nas je to slučaj – rekao je Barišić i požalio se:

Čačiću nije lako

Objašnjenje zašto Dinamo nije dobio nagradu grada Zagreba za 100 godina smiješno je. I to je govor politike.

Vratimo se Bugarima, hoće li biti panike ako plavi ispadnu?

– Čim se predate, gotovi ste, ali mi se nećemo predati. Porazi su dio sporta, ali imamo pravo nadati se.

Jeste li razgovarali o trenerovu statusu?

– Dosad nismo razgovarali o trenerovu statusu, razgovarao sam s njim i malo prije. I on najbolje zna probleme svoje momčadi, stanje svakog igrača. Nije mu lako, ali ima našu potporu.

No, ako plavi ispadnu, neće mu baš biti lako, teško će "preživjeti".

– I trener Čačić potpuno je siguran da mu neće biti lako ne izbacimo li Ludogorec – kazao je Barišić i tako treneru dao do znanja da danas igra utakmicu karijere. Barem one u Dinamu, zaključio je Barišić na potpisivanju ugovora s Rehabilitacijom novom, kućom u koju će plavi dolaziti na oporavak, suvremenim zdanjem s aparatima posljednje generacije.

Josip Šimunić počeo je trenirati, iako sutra neće igrati.

– Mislim da ću biti spreman za Sheriff, ako Bog dade da izbacimo Bugare – kaže Joe.

Jeste li gledali prvi susret?

– Jesam, na TV-u, i nisam vidio puno pozitivnog s naše strane. Ali, sad smo gledali ponovo i ipak mi je dojam bolji, bilo je dobrih stvari, zabio je Ante taj gol. Ne trebamo se mi zamarati Bugarima, moramo misliti na sebe – napomenuo je Josip Šimunić.

Komentara 33

OB
-obrisani-
19:00 23.07.2012.

Policija nam je dala čvrsta obećanja da će raditi ono što mora, ako treba, upotrijebit će i najdrastičnije mjere, ispraznit će dio stadiona >>>>> Sve nasilnike treba snimiti ,identificirati ,pritvoriti,privesti na sud i naplatiti od njih svu nacinjenu stetu. Potomm im zabraniti odlazak na bilo koji stadion za cijeli zivot.

OB
-obrisani-
19:01 23.07.2012.

Naprijed plavi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

GR
grgazlatoper21
18:59 23.07.2012.

vrijeme je da se svi Dinamovci uhvatimo za jedan štap...i struka i igrači i navijači i uprava i da Dinamo pregazi te Bugare i vrati nam osmjeh na lica...ajmooooooooooooooooooooo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije