Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rijeka - Hajduk 1:1

Armada zviždala Markoviću, Torcida ih gađala bakljama

Rijeka, Hajduk (1)
Nel Pavletić/Pixsell
Autori: Srđan Hebar, hd
28.09.2013.
u 20:59

Tijekom minute šutnje za preminulog Vlatka Markovića, bivšeg predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza, s Armadine tribine krenuli su povici “HNS pederi!”.

Rijeka je hit posljednjih mjeseci, a dolazak Hajduka bio je novi impuls Riječanima da u kolonama krenu prema Kantridi. Ukupno devet tisuća duša smjestilo se na tribinama kako bi pogledali 117. Jadranski derbi koji je završio neodlučeno - 1:1. Počelo je ružno. Tijekom minute šutnje za preminulog Vlatka Markovića, bivšeg predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza, s Armadine tribine krenuli su povici “HNS pederi!”. Uslijedili su zvižduci s ostalih dijelova tribina zbog postupka dijela riječke navijačke skupine, pa je minuta šutnje provedena u – nadvikivanju. Čovjek je preminuo, tome nije bilo mjesto ni vrijeme...

Tomečakov šou program

Hajduk je prvi otvorio paljbu, probao je u devetoj minuti “bijeli devet” Anton Maglica, lijepo pucao, no Ivan Vargić spremno je dočekao napad. Deset minuta kasnije mogli su Splićani, ni krivi ni dužni, doći do vodstva. Haris Bukva ubacio je s desne strane, a na petercu je dočekao domaći branič Ivan Tomečak i koljenom je pokušao izbiti. Međutim, nespretno je odigrao i lopta je krenula prema njegovim vratima. U sekundi ga je prelio znoj, no lopta je dotaknula vanjski dio vratnice i i ipak otišla u korner. Da je zabio, konkuriralo bi to vjerojatno za najljepši autogol otkako je lige... Kao da ih je to probudilo, Rijeka je preuzela inicijativu, Anas Sharbini probio je tri minute kasnije s lijeve strane, utrčao u šesnasterac i odlično gurnuo za usamljenog Zorana Kvržića koji je ostao par centimetara kratak.

Momčad Matjaža Keka nastavila je s pritiskom, a Ivan Tomečak ispričao se asistencijom za spomenutu nepažljivu igru. S desne strane uputio je u 24. minuti visoku loptu ravno u peterac, gdje se dugo namještao Leon Benko. Najbolji strijelac lige iz voleja je ljevicom opalio iskosa s pet metara i pogodio suprotnu vratnicu, a lopta se odbila iza leđa nemoćnog Lovre Kalinića. Prekrasno! Bio je to njegov osmi gol sezone, no najljepši koji smo u posljednje vrijeme vidjeli na Kantridi.

Specijalci smirivali sukob

Da derbi bude na nivou, pobrinuo se Jean Evrard Kouassi, koji je imao lagan posao u 59. minuti, kada je u gužvi s dva metra pospremio loptu iza riječkoga vratara Ivana Vargića za 1:1. Bio mu je to drugi gol, digao je tisuću navijača iz Splita koji su došli u Rijeku na noge. Međutim, slavlje se preokrenulo u ružan čin. Zapalili su Splićani 20 baklji i počeli ih bacati prema tribini gdje su navijači Rijeke... Navijači sa zapada krenuli su tada prema istoku kako bi se obračunali s njima, no odmah su sukob krenuli sprečavati specijalci. Utakmicu više nitko nije gledao, pogledi su bili na tribinama...

>>Armadin junak Vargić: Volim svoj posao, ali neka derbi završi 4:3!

>>Maglica: Prijatelju Vargiću pokvarit ću raspoloženje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije