Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UOČI HAJDUKA

Armadin junak Vargić: Volim svoj posao, ali neka derbi završi 4:3!

'25.08.2013., stadion u Kranjcevicevoj, Zagreb - MAXtv 1. HNL, 07. kolo, NK Hrvatski Dragovoljac - HNK Rijeka. Golman Rijeke Ivan Vargic. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL'
'Jurica Galoic/PIXSELL'
28.09.2013.
u 14:00

– Radujem se utakmici protiv Hajduka, ali ne pripremam se posebno. To je još jedna utakmica u nizu u kojoj idemo na pobjedu. Realno, meni su puno teže utakmice protiv nešto slabijih momčadi – kaže Vargić.

Ni jedan trener ne voli kada je vratar najbolji igrač na utakmici, jer to znači da se momčad provukla. Ivana Vargića (26) uoči utakmice protiv Hajduka ne može se drugačije predstaviti, vratar Rijeke ove sezone u svim jakim utakmicama bio je ponajbolji igrač. Iako se u mnogim dvobojima Rijeka i nije provukla, no on je blistao. I postao Armadin junak!

Stalno među najboljima

Zanimljivo, i u Guimaraesu, gdje je Rijeka doživjela jedini poraz (0:4) u sezoni, Vargić je bio prvo ime bijelih.

– Mislim da bi svi treneri najviše voljeli kada bi svih jedanaest igrača mogli igrati, ha-ha... A golmani da se pojave ako baš moraju! Volim svoj posao, uvijek ga nastojim obaviti najbolje što mogu, ali zašto ta utakmica s Hajdukom ne bi završila 4:3 za nas. Pa neka se onda danima priča o tome. Naravno, to bi značilo da ja nisam najbolje obavio svoj posao. Jasno mi je da ljudi na utakmice dolaze zbog golova, a ne zbog obrana! – kaže Vargić.

Utakmica protiv Hajduka je ipak poseban izazov?

– Radujem se utakmici protiv Hajduka, ali ne pripremam se posebno. To je još jedna utakmica u nizu u kojoj idemo na pobjedu. Realno, meni su puno teže utakmice protiv nešto slabijih momčadi u kojima napadamo. U takvim utakmicama očekujete jednu-dvije lopte i ako ta slučajno završi u golu, kao da niste ni bili na utakmici. Europske utakmice i derbiji protiv Hajduka, Dinama, Splita... ipak se igraju u drugačijem ambijentu. Naviknuli smo navijače na pobjede i sve drugo na domaćem terenu smatra se kiksom, a Hajduk nema što izgubiti na Kantridi! Ako pobijedi, odlično! Ako ne pobijedi, govorit će se da ima mladu i neiskusnu momčad!

U zadnje dvije utakmice primili ste šest golova?

- Mislim da je to bio trenutak slabosti, prema zakonu velikih brojeva, moraju se dogoditi takve utakmice. U Guimaraesu se poklopilo dosta negativnih stvari, ostali smo na jednom stoperu, svi smo malo podbacili, na čelu sa mnom! Nakon poraza u Guimaraesu, u Puli smo preokrenuli rezultat u zadnjih dvadesetak minuta i pokazali da smo prava momčad. To je karakter, nešto s čime se rodite.

Ljestvica uvijek realno pokazuje trenutačno stanje, gdje se u perspektivi Rijeka nalazi u odnosu na Hajduk i Dinamo!

– Od kada sam zimus došao, u Rijeku je došlo dvadesetak igrača. Ovo što smo do sada napravili u tako kratkom razdoblju zaista je odlično. Pokazali smo kvalitetu u našoj ligi, a pokazali smo da se možemo dizati i u europskim utakmicama, za koje nam nedostaje iskustva. Svakako možemo još napredovati. Kada je klub složen na svim pozicijama, uvijek su velika očekivanja. Najteže je treneru koji mora stvarati igru. Prerano je govoriti koliko vrijedimo, u ovom smo trenutku sigurno među prve tri momčadi u Hrvatskoj. Nijanse će biti odlučujuće i o njima će ovisiti gdje ćemo završiti na kraju sezone.

Nema dizanja u nebesa

A gdje ćete vi završiti na kraju sezone? Na putu u J. Koreju ispriječila se nevažeća putovnica, izbornik Štimac prati vaše nastupe?

– Ne znam mogu li bolje braniti, ali znam da težim boljem. Teško je održavati formu na visokoj razini. Svjestan sam da će biti dobrih i loših trenutaka, zato nema dizanja u nebesa. Realan sam kada kažem da se zbog momčadi nadam da ću biti u dobroj formi – zaključuje Osječanin na klupi Rijeke Ivan Vargić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije