Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vaterpolist '09.

Vićan je jezičac na vagi koji je pomogao Jugu

'sport-19.12.2008.-dubrovnik jug-sibenik-frano vican snimio-zvonimir pandza'
'zvoninir pandza'
18.12.2009.
u 11:50

Elvis Fatović jedan je od legendi Juga. Gotovo cijelu svoju karijeru, uz kratkotrajni izlet u Mladost, proveo je u Dubrovniku, a kapetansku vrpcu nosio je dugi niz godina.

S Jugom je Elvis dva puta postao prvak Europe – 2001. i 2006. godine. Osvojio je i Kup LEN-a 2000, pet naslova prvaka Hrvatske te šest kupova s Jugom. U sezoni provedenoj u Mladosti osvojio je oba hrvatska trofeja. S reprezentacijom je osvojio srebrnu medalju na EP-u u Kranju 2003. godine.

Samo sezonu nakon igračkog umirovljenja Elvis Fatović postao je trener Juga i odmah osvojio tri trofeja (prvenstvo i kup te Jadransku ligu). Ne čudi stoga što najboljim smatra svog vratara Franu Vićana.

– Frano je svojim konstantnim obranama onaj jezičac na vagi koji je pomogao Jugu da prošle sezone osvoji sve te trofeje. I prošle godine Frano je bio najbolji u Hrvatskoj, a svoje dobre igre nastavio je i ove.

– Na drugo ste mjesto stavili također svog igrača Sandra Sukna?

– Ovo je bila godina u kojoj je Sandro uvelike napredovao. U Jugu je bio jedan od ključnih igrača, član je i seniorske reprezentacije koja je osvojila broncu, a s mladom je postao najbolji na svijetu te proglašen najboljim mladim igračem svijeta. Sandro nije budućnost, on je sadašnjost hrvatskog vaterpola.

– Što krasi Igora Hinića?

– Hina je sigurno ključni igrač Mladosti i reprezentacije koja je i zahvaljujući njegovim igrama imala dobre rezultate ove godine. Kod ovog igrača zadivljuje konstanta koju pruža posljednjih 18 godina.

– Visoko ste ocijenili i Mihu Boškovića?

– Činjenica da je uvršten u najbolju sedmorku SP-a dovoljan je pokazatelj Mihine kvalitete.

– A čime su Dobud, Pavić i Bušlje zaslužili da se nađu u vašem izboru?

– Bez obzira na to što je iza Dobuda odlična sezona, on bi tek sljedećih godina trebao golem potencijal pretvoriti u konstantu. Pavić je zajedno s Hinićem najveća snaga Mladosti. Bez obzira na to što je Vićan sjajan, s Pavićem na golu Hrvatska nema problema s vratarima. Bušlje je jedan od igrača koji bi sljedećih godina mogao jako napredovati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije