Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRATILI SU SE

VIDEO Emotivni izbornik nakon povratka svjetskih prvaka: 'I ja sam u jednom trenutku sumnjao u sve ovo'

Zagreb: Zlatna hrvatska vaterpolska reprezentacija vratila se sa Svjetskog prvenstva
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/12
18.02.2024.
u 13:19

Svečana ceremonija je upriličena u zagrebačkoj zračnoj luci, tamo su ih dočekali navijači, ali i njihovi najdraži

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u nedjelju se vratila sa Svjetskog prvenstva koje se održalo u katarskoj Dohi. Vratila se s peharom za najbolju reprezentaciju svijeta, nakon što je u subotnjem finalu s 15:13 nadigrala Italiju. 

Izabranici Ivice Tucka tako su ostvarili treću svjetsku titulu za Hrvatsku, nakon onih koje su bile osvojene u Melbourneu 2007., odnosno u Budimpešti 2017. godine. Hrvatska je, podsjetimo, u siječnju na domaćem Europskom prvenstvu uzela srebrnu medalju nakon što je u finalu u Zagrebu izgubila od Španjolske.

Vaterpolisti su novim svjetskim zlatom ispisali dodatnu stranicu hrvatske sportske povijesti, a osigurali su i nastup na Olimpijskim igrama gdje će ponovno biti glavni favoriti za najviše dosege.

Zrakoplov s našim vaterpolistima sletio je u zagrebačku Zračnu luku oko 13.20 sati, a potom su vaterpolisti i izbornik Ivica Tucak bili dostupni u izjavama za medije. 

Malo smo umorni, ali uživamo u lijepim danima koji dolaze. Ostavit ćemo sve ono što se događalo, pa i ono ružno iza nas. Možemo biti ponosni na izvedbu mojih momaka. Pokazali smo vrhunski vaterpolo, kako u Zagrebu, tako i u Dohi. Sada smo dokazali da smo prava ekipa, imali smo veliki motiv i mislim da smo uspjeli u svemu. Jutros se lijepo bilo probuditi, to je istina. Teška su jutra kad izgubiš finale ili veliku utakmicu. Ali, jutros je bilo lijepo. Lijep je to osjećaj, stvarno sam sretan i ponosan. Mislim da još možda nismo ni svjesni što smo napravili u kratkom periodu. Ova reprezentacija je spoj mladosti i iskustva. Mnogi su sumnjali, a i ja sam u jednom trenutku bio skeptičan, mogu li ovo izvući. Ali, nakon prvih priprema za veliko natjecanje bilo mi je jasno da oni imaju nešto. Ovo je divna generacija koja će mi zauvijek ostati u sjećanju. Predstoji nam još jedan korak, olimpijsko zlato. Onda mogu završiti s vaterpolom i posvetiti se drugim stvarima - rekao je izbornik Ivica Tucak.

18.02.2024., Zagreb - Hrvatska vaterpolska reprezentacija nakon osvojenog zlata vratila se iz Katra sa Svjetskog prvenstva Photo: Jurica Galoic/PIXSELL
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Novinarima se obratio i Ivan Krapić, kapetan hrvatske reprezentacije.

Mislim da smo svi skupa uzeli onu najvažniju nagradu. Prvenstveno našim trudom i radom. I mi i cijeli savez i svi navijači možemo biti ponosni na sve. Otišli smo u Dohu s malim pritiskom Pariza, ali i i mi i cijeli stožer bili smo uvjereni da ćemo to izboriti. Otišli smo sa željom za medaljom, sada smo to uspjeli ostvariti. Možemo biti ponosni na ovo što smo ostvarili. Kao i na svakom turniru, najteže je četvrtfinale. Pokazali smo po meni možda i najbolju partiju protiv Srbije koja je fantastična ekipa. Bilo je puno teških trenutaka, ali pokazali smo da imamo karakter. U teškim trenucima igrali smo fantastično, s pravom možemo reći da smo najbolji na svijetu.

Prije svega hvala svima koji su nas došli pozdraviti. Drago mi je da nakon 2017. opet imamo priliku biti na krovu svijeta. Najavili smo Olimpijske igre na najbolji mogući način. Prije par tjedana u Zagrebu također smo igrali vrhunski. Tada smo bili srebrni, sada smo zlatni. Nadam se da ćemo tako i nastaviti. Uvijek je lijepo kada momčad pobjeđuje i drago nam je da smo svi dali svoj obol. Olimpijska je godina, nema puno vremena za odmor, nastavljamo u klubovima a ljeto će brzo doći - rekao je pak Marko Bijač, hrvatski vratar.

Komentara 11

BA
bacenheider
14:05 18.02.2024.

Sad se vidi da u Zagrebu vladaju jugosloveni.Da nisu mogli deckima organizirati docek na Jelacic placu je SRAMOTA.Trimiljuna i osamstotisuca stanovnika,a u polufinalu i finalu pobijede zemlje koje imaju svaka preko sezdeset miljuna i vrate se u domovinu i nista.To im se mozemovci osvecivaju jer su u cetvrtfinalu izbacili njihove ljubimce!!!

DU
Deleted user
14:25 18.02.2024.

Gdje su sada oni budalaši što su prije par dana pisali ružne stvari o Ivici Tucku. Papala im maca jezik ili im smrdi po dreku pa ne otvaraju usta!!!!

KR
Krolo
14:06 18.02.2024.

Velike čestitke dečkima, svaka čast svjetskim prvacima!!! Bravo!! Na doček su im trebali doći i Dalić i vatreni da nauče kako se postaje svjetski prvak!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije