Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMJENE UOČI EURA

Uefa raspravlja o odluci koja bi mogla razveseliti izbornika Dalića. Sastanak je na pomolu

Kairo: Trening hrvatske nogometne reprezentacije
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/4
28.03.2024.
u 17:53

Najavljeni sastanak bit će dio šire UEFA-ine radionice na kojoj će se 8. i 9. travnja u Düsseldorfu razgovarati o raznim aktualnim temama s reprezentacijama sudionicama krovne udruge uoči EP-a

Europska nogometna federacija (UEFA) na sastanku idućeg mjeseca raspravljat će u mogućnosti proširenja broja igrača za predstojeći EURO 2024. u Njemačkoj. Prema sadašnjim pravilima, svaka reprezentacija može imati 23 nogometaša prijavljena za Europsko prvenstvo, a predloženo je proširenje na 26 igrača što bi svakako razveselilo izbornike 24 reprezentacije koje će sudjelovati u Njemačkoj, među kojima je i hrvatski strateg Zlatko Dalić.

Kako prenosi njemačka agencija dpa, takav prijedlog UEFA-i je uputilo nekoliko reprezentacija koje će sudjelovati na turniru. "Dobili smo nekoliko poruka od izbornika reprezentacija koje se tiču ​​broja članova pojedinih momčadi na Euru 2024. Radna skupina UEFA-e i predstavnici reprezentacija sudionica razmotrit će 8. travnja prijedloge izbornika, a mi ćemo proučiti će sva moguća rješenja i ideje", objavila je krovna nogometna organizacija "Starog kontinenta".

VIDEO 'Hvala na fantastičnih 10 dana. Odjednom se promijenila cijela priča, ali nitko nije rekao ni riječ'

Na posljednjem Europskom prvenstvu 2020. godine zbog epidemije koronavirusa u sastavu je moglo biti 26 igrača, a 26 igrača će reprezentacije moći prijaviti i za World Cup 2026. u SAD, Kanadi i Meksiku. Primjerice sudionici posljednjeg afričkog Kupa nacija, koji je održan početkom ove godine, mogli su prijaviti po 27 igrača.

VEZANI ČLANCI:

Ovaj najavljeni sastanak bit će dio šire UEFA-ine radionice na kojoj će se 8. i 9. travnja u Düsseldorfu razgovarati o raznim aktualnim temama s reprezentacijama sudionicama krovne udruge uoči EP-a.

GALERIJA Rapsodija Hrvatske u Egiptu! Vatreni potpuno razbili domaćina i osvojili turnir u Kairu (2:4)

Kairo: Trening hrvatske nogometne reprezentacije
1/17

Komentara 4

Avatar Stradun
Stradun
18:17 28.03.2024.

Puno država sudionica. A sad ,možda, puno i igrača. Pa kamo je to krenulo?

BE
Berlioz
02:22 13.04.2024.

Ovakva promjena pogoduje velikim državama koje imaju jako puno kvalitetnih igrača a znatno manje malim državama koje ne mogu imati toliko kvalitetnih igrača. Francuska bi mogla voditi 40 igrača i svi bi bili prvoklasni ali Hrvatska nema toliko igrača.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije