Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VATERPOLO

Tucak najavio četvrtfinale SP-a: Srbija je olimpijski pobjednik, ali imam vjeru u nas

Zagreb: Hrvatska svladala Mađarsku i odlazi u finale Europskog prvenstva u vaterpolu
Sanjin Strukic/PIXSELL
11.02.2024.
u 13:54

Plasman na Olimpijske igre je ipak neko olakšanje sad, ali ćemo pokušati napraviti sve da ovaj turnir završimo na najbolji mogući način, rekao je izbornik hrvatske reprezentacije

Hrvatska vaterpolska reprezentacija je u osmini finala Svjetskog prvenstva u Dohi rutinirano svladala Kinu (22:4) te uz plasman u četvrtfinale turnira osigurala i plasman na Olimpijske igre koje se ovog ljeta održavaju u Parizu.

Izbornik reprezentacije Ivica Tucak je svjestan i zadovoljan što je prvi i glavni cilj na ovom SP-u ispunjen nakon uvjerljive pobjede.

- Plasman na Olimpijske igre, to je ono što smo željeli. Godinu dana smo lagano strepili hoćemo li, kada ćemo, gdje ćemo se plasirati… Prvo ne u Fukuoki, pa ne u Zagrebu i Dubrovniku. Evo, sad smo to napokon potvrdili. Rekao sam već da Hrvatska mora biti na Olimpijskim igrama - rekao je Tucak, pa dodao:

- To je ono što pripada našoj reprezentaciji. Ovo je ipak neko olakšanje sad, ali ćemo pokušati napraviti sve da ovaj turnir završimo na najbolji mogući način.

VEZANI ČLANCI:

Hrvatskoj u utorak u dvoboju četvrtfinala Svjetskog prvenstva slijedi ogled protiv naših susjeda, reprezentacije Srbije.

- Međutim, prvi cilj je ostvaren i idemo dalje. Dvije reprezentacije koje su ostavile trag u svjetskom vaterpolu. Imamo maksimalni respekt prema Srbiji kao suparniku - započeo je Tucak, pa dodao:

- Možda su rezultatima malo zapeli zadnje 2-3 godine, ali oni su ipak aktualni olimpijski pobjednici. Čini mi se da je u toj momčadi ovdje ipak čak 6 zlatnih olimpijaca iz Tokija, a na to ne treba više ništa dodati. No, imam vjeru da ih možemo pobijediti, imamo i snagu za to, ali ćemo isto tako morati odigrati na 100% svojih mogućnosti - zaključio je izbornik Hrvatske Ivica Tucak.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije