Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKA

Trener Napolija dobio otkaz 48 sati prije Barce! Xaviju ista sudbina visi nad glavom

Serie A - Torino v Napoli
Foto: MASSIMO PINCA/REUTERS
1/12
21.02.2024.
u 08:00

Barça se muči u domaćem prvenstvu, tek je treća momčad na tablici, a uvjerljive partije nismo gledali ni u Ligi prvaka. No barem je ovaj put prošla u osminu finala elitnog natjecanja, za razliku od prošle sezone

Od svih parova osmine finala Lige prvaka Napoli je u najčudnijoj situaciji. Naime, samo 48 sati uoči utakmice protiv Barcelone (21 sat, HRT 2) talijanski nogometni prvak smijenio je trenera. Walteru Mazzarriju uručen je otkaz, a na njegovo će mjesto sjesti slovački izbornik Francesco Calzona (55) koji je tako postao treći Napolijev trener ove sezone nakon Garcije i Mazzarrija.

Xavi odlazi ako Barca izgubi

Na službenoj stranici kluba stoji izjava predsjednika Napolija Aurelia De Laurentiisa koji kaže da će Mazzarrija naslijediti Talijan Calzona. On je aktualni slovački izbornik i vodit će momčad Napolija do kraja sezone, ali i zadržati izborničku funkciju i voditi Slovake na Europskom prvenstvu ovoga ljeta.

GALERIJA Inter u velikom okršaju svladao Atletico. PSV nadigrao Borussiju, ali nije mogao do pobjede

Serie A - Torino v Napoli
1/19

Mazzarri je pak smijenjen nakon 17 utakmica i tek šest pobjeda, a klub će na stare pobjedničke staze pokušati vratiti Calzona koji je već radio u Napulju kao pomoćnik prvo Mauriziju Sarriju između 2015. i 2018., a zatim i Lucianu Spallettiju (2021./2022.). Osim toga, navodno su igrači bili ti koji su podržali njegov dolazak pa, ako sve bude funkcioniralo, možda se on zadrži duže od prethodnika.

Promjene su klubu bile potrebne jer Napoli je prošlosezonski prvak Serie A, a sada se nalazi na devetoj poziciji s 36 bodova, devet manje od četvrtog mjesta, posljednjeg koje vodi u Ligu prvaka.

No sada ih na domaćem terenu čeka važna utakmica protiv Barcelone koju ne zanimaju kadrovske promjene suparnika jer i ona ima slične probleme. Trener Katalonaca Xavi Hernández i sam je već najavio da odlazi na kraju sezone, a izgubi li sada od Napolija, otići će ekspresno.

– Xavi je pri stavu da će odmah otići iz kluba ako bude eliminiran od Napolija u Ligi prvaka – piše AS i navodi kako ni rukovodstvo kluba više nema strpljenja za njega.

VEZANI ČLANCI:

Barça se muči u domaćem prvenstvu, tek je treća momčad na tablici, a uvjerljive partije nismo gledali ni u Ligi prvaka. No barem je ovaj put prošla u osminu finala elitnog natjecanja, za razliku od prošle sezone. Robert Lewandowski morat će se dodatno iskazati, a dobra je vijest da se u roster vratio i João Félix.

Prema službenoj Uefinoj stranici, ovo su mogući sastavi obiju momčadi:

Napoli: Meret; Di Lorenzo, Østigård, Rrahmani, Mazzocchi; Zambo Anguissa, Lobotka, Cajuste; Politano, Osimhen, Kvaratskhelia.

Barcelona: Ter Stegen; Koundé, Ronald Araújo, Iñigo Martínez, João Cancelo; De Jong, Christensen, Gündoğan; Yamal, Lewandowski, Pedri.

U drugoj utakmici večeri sastaju se Porto i Arsenal (21 sat, Arenasport 3). U posljednjih 10 dana topnici su u dvije utakmice engleske lige zabili 11 pogodaka (Burnleyu pet, West Hamu šest), bila im je to sjajna vježba za Ligu prvaka.

VEZANI ČLANCI:

Arsenal napadački raspoložen

Pod Mikelom Artetom momčad djeluje prilično moćno, u najjačoj ligi svijeta trenutačno su drugi s dva boda manje od prvog Liverpoola. Inače, Arsenal je napadački izrazito raspoložen, u Premiershipu ima 58 pogodaka, više imaju samo Redsi (59).

Ofenzivni dio momčadi djeluje uigrano, Gabriel Martinelli opasan je s lijeve strane, Bukayo Saka s desne, tu se ugurao i Belgijac Leandro Trossard... Golova će zasigurno biti i u Portugalu. Tamošnja liga nije za podcjenjivanje, ali na noge jedinom portugalskom predstavniku u osmini finala LP-a sada dolazi engleski Arsenal.

Prema Uefinoj stranici, ovo su moguće postave:

Porto: Diogo Costa; João Mário, Pepe, Otávio, Wendell; Varela, Nico González; Galeno, Pepê, Francisco Conceição; Evanilson

Arsenal: Raya; White, Saliba, Gabriel, Kiwior; Ødegaard, Rice, Havertz; Saka, Trossard, Martinelli.

VIDEO Jarni za Večernji list otkrio gdje i kako je doznao za odluku HNS-a. Evo prvih reakcija

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije