Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
WTA Madrid

Rezai izbacila Janković

Jelena Janković
AFP
15.05.2010.
u 09:53

Četvrtfinalni dan na WTA turniru u Madridu bio je dan iznenađenja, a najveće je priredila Francuskinja Aravane Rezai pobjedom protiv sedme nositeljice, Srbijanke Jelene Janković 7-5, 6-4 nakon jednog sata i 33 minute igre.

Rezai je 24. tenisačica na WTA ljestvici, a protiv Janković je upisala prvu pobjedu u trećem dvoboju. Prethodna dva su odigrale na WTA turniru u Dubaiju, na tvrdoj podlozi. Janković je prije tri godine slavila u dva seta, a ove godine puno teže, 7-5 u trećem.

Međutim, na madridskoj zemlji je Francuskinja odigrala odličan meč. Zabila je čak 38 izravnih poena, a Janković samo 17. Napravila je Rezai šest neforsiranih pogrešaka više (33-27), ali je odnos izravnih poena bio puno važniji.

U polufinalu su tri nepostavljene igračice, Rezai je jedna od njih, a druga je njezina suparnica u polufinalu, ljevoruka Čehinja Lucie Šafarova, koja je ranije svladala 16. nositeljicu, Ruskinju Nadiju Petrovu 6-1, 1-6, 6-4.

Treća nepostavljena igračica koja je ostala u konkurenciji je Izraelka Shahar Peer, koja je sa 6-4, 3-6, 6-4 pobijedila Kineskinju Na Li, 13. nositeljicu. Suparnica za finale bit će još jedina preostala nositeljica i to četvrta, Amerikanka Venus Williams, koja je bila bolja od osme nositeljice, Australke Samanthe Stosur 6-3, 6-3.

WTA Madrid, četvrtfinale:

Šafarova – Petrova (16) 6-1, 1-6, 6-4

Rezai – Janković (7) 7-5, 6-4

V. Williams (4) – Stosur (8) 6-3, 6-3

Peer – Li (13) 6-4, 3-6, 6-4

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije