Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Roland Garros

Nadal s 25 ima 10 Grand Slam naslova, no neće dostići Rogera

Nadal - Đoković (1)
PIXSELL
06.06.2011.
u 21:29

Karlović: Trenirao sam s Rafom u Parizu 2005. i pomislio: Dobar je, mogao bi jednog dana ovdje ući u polufinale. Bio sam u pravu.

– Odličan tenis u finalu. Ključan je bio prvi set, Rogerovih crnih 30-ak minuta od 5:2 do 5:7 i 0:2 vjerojatno su odlučili pobjednika Pariza – ocjenjuje nedjeljnu završnicu Roland Garrosa hrvatski tenisač Ivan Ljubičić, koji je i sam bio jedna od Nadalovih žrtava tijekom turnira (osmina finala).

– Nakon tri lošija susreta na otvaranju turnira, Nadal je upravo od drugog seta protiv mene počeo igrati kao pravi Nadal kakvog ga poznajemo. U preostala je tri meča igrao još i bolje – kaže Ljubičić, koji smatra da bi, da je Đoković bio u finalu, priča bila drugačija.

– Novak bi bio mnogo bliži pobjedi nad Nadalom, učinio je to na dva zadnja turnira. Rafa bi protiv njega

morao igrati sasvim drugačije. Roger je cijeli turnir igrao fantastično, no nije to pravi Roger kad igra protiv Nadala. Nikako mu ne odgovara njegov stil igre.

Nadal je došao do 10. Grand Slama s navršenih 25 godina, Švicarac ih ima 16, no i pet je godina stariji. Može li Španjolac dostići rekord?

– Ne vjerujem u to, neće mu biti lako osvajati Grand Slamove. Uz Federera, koji je dokazao da na njega treba ozbiljno računati, velika su mu konkurencija i Đoković, a mislim da će se i Murraya pitati za neke stvari. Treba istaknuti da Nadalovi rezultati ovise o njegovoj tjelesnoj pripremljenosti. Tako visoku razinu može još držati dvije ili tri sezone, nakon toga mora doći do pada – objašnjava Ljubo, koji, kao i prvi tenisač svijeta, ovaj tjedan u Queen's Clubu odrađuje prvi nastup na travi.

– Do Rafina smjenjivanja na "jedinici" će sigurno doći brzo, no pitanje je da li već nakon Wimbledona gdje brani naslov. Naime, i Đoković brani dosta bodova iz lanjskog polufinala, a nije ni to baš tako lako ponoviti.

Komentara 1

Avatar Ron Burgundy
Ron Burgundy
23:25 06.06.2011.

Federera gotovo svi smatraju najboljim tenisačem svih vremena, ali on protiv svog najvećeg rivala u karijeri ima omjer 8-17, od čega 2-7 na Grand Slam turnirima. Nadal je uspio svladat Federera u Wimbledonu, dok Federer nikad nije dobio Nadala na Roland Garrosu. Dođe li Nadal na približno isti broj Grand Slam naslova kao Federer u slijedećih pet godina, ja ću ga smatrat većim od Federera.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije