Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJBOLJI HRVATSKI TENISAČ U ZAGREBU

Čilić: Goranovim savjetima do još bolje igre

Marin Čilić i Goran Ivanišević
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
1/2
01.02.2010.
u 11:27

Marin Čilić je nakon najboljeg turnira u karijeri, ali i dugog boravka u Melbourneu, već u subotu bio u Zagrebu. Stigao je braniti svoj naslov na PBZ Zagreb Indoorsu.

 – Uspio sam se odmoriti, riješiti probleme s vremenskom razlikom i vjerujem da ću za susret prvoga kola PBZ Zagreb Indoorsa u srijedu biti potpuno spreman. Nakon što na jednom turniru postignete veliki rezultat i igrački date sve od sebe, nije jednostavno već sljedeći tjedan ponovo krenuti ispočetka na drugom turniru. No, sve će biti u redu – najavio je jučer najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić.

 

Nakon što je odradio dva treninga u nedjelju, sve je ponovio i u ponedjeljak. Najzanimljivije je u cijeloj priči što je s druge strane mreže bio njegov sportski idol i najveći hrvatski tenisač Goran Ivanišević. Marin je otkrio razlog.

 

– Razgovarao sam s Goranom potkraj prošle sezone, izrazio je želju da mi pomogne, što mi je veliko zadovoljstvo. Vjerujem da će mi svojim iskustvom moći dati nekoliko savjeta koje bih mogao primijeniti na Touru. Zasad ćemo zajedno raditi ovaj tjedan, vidjet ćemo što će biti dalje – kaže Marin, na čiju je karijeru Zec, koji i dalje izbjegava medijske istupe, presudno utjecao. Upravo je on pomogao Marinu u najvažnijim trenucima karijere, kada je obitelj zbog financijskih teškoća razmišljala o prekidu karijere mladog Međugorca koji je od jučer deseti tenisač svijeta.

 

– Napokon sam ušao u famozni TOP 10 i skinuo si veliki teret s leđa. U proteklih mjesec dana osvojio sam oko 1000 bodova, što mi daje zamah za nastavak sezone. S obzirom na to da u sljedećim mjesecima ne branim mnogo ATP bodova, vjerujem da bih mogao još napredovati na ljestvici najboljih – smatra prvi hrvatski tenisač, koji je nakon uspjeha u Australiji naglo privukao pozornost svjetskih medija.

 

– Ljudi su me počeli gledati drugim očima, očekivanja od javnosti bit će puno veća. Tako je bilo i lani, pa sam se u nastavku sezone rezultatski malo izgubio. Ove sam godine iskusniji, znat ću nositi se s pritiskom.

Rekao je Marin svoje mišljenje i o mogućem Svjetskom teniskom prvenstvu:

- Svi pokušavaju napraviti nešto što će biti najbolje za igrače da se manje troše. ATP misli također smanjiti kalendar, da na kraju godine imaju duži odmor. Već postoje neke smjernice, ali nitko ne zna bi li to funkcioniralo. No, ja ću se prilagoditi što god bilo - zaključio je Čilić.

Komentara 4

NE
ned
23:54 01.02.2010.

Cilic ima vise potencijala od Gorana. ESPN komentatori Marina usporedjuju sa Federerom. Slazem se da bi uz njega trebao biti nego prepoznatljivo lice !!!!!!!!.

OB
-obrisani-
11:55 01.02.2010.

ako ti ivaniević bude pomago nećeš moć zaradit za rekete koliko ćeš lomit čestitke na top 10

ZX
zark x
16:02 01.02.2010.

Nas najbolji tenisac i nas najbolji sportas svih vremena zajedno. Cestitam Marine, od svakoga se moze nauciti a od Gorana najvise. Marine tebi treba treci servis. Jedan ravni u tijelo. Svi vec ocekuju high kick na drugom servisu. I joss jedno, kad dodjes u Split javi se kod mene u peskariju da odemo kod Fife na tripice i bevandu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije