Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOLJI OD MALISSEA

Karlović u četvrtfinalu Memphisa

Ivo Karlović
Pixsell
18.02.2010.
u 21:14

Hrvatski tenisač Ivo Karlović probio se u četvrtfinale ATP turnira u Memphisu, gdje će publika vidjeti dvoboj dva dvometraša, Karlovića i Amerikanca Johna Isnera.

U osmini finala je Karlović bio bolji od belgijskog tenisača Xaviera Malissea, velikog talenta svjetskog tenisa, koji je zbog zdravstvenih problema propustio mnoge mjesece u protekle dvije godine, zbog čega je i pao na trenutačno 102. mjesto na ATP ljestvici. Karlović je nakon jednog sata i deset minuta bio bolji sa 6:4, 6:4.

Majstorski je Karlović dolazio do po jednog breaka u oba seta. Učinio je to svaki put kod vodstva 5:4, s tim da je u drugom setu mogao i ranije "prizemljiti" Belgijanca koji ga je dobio u jedinom, dosad, međusobnom meču u karijeri. Bio je bolji na travi Queens Cluba 2003. godine.

U cijelom meču je Malisse imao samo jednu break-priliku i to u prvom gemu meča. Kada je to spasio, cijelo vrijeme ostatka meča je Karlović bio korak ispred.

Kod 3:2 u prvom setu Karlović nije iskoristio dvije break-prilike, ali jest prvu kod 5:4. U drugoj dionici je, pak, imao tri break-prilike kod 4-3, ali je propušteno iskoristio kod 5:4 kada je materijalizirao prvu meč-loptu.

Tijekom meča Karlović je odservirao 18 as-servisa, a osvojio je 32 od 36 poena nakon prvog servisa.

Četvrtfinale mu, dakle, donosi Johna Isnera, s kojim je Karlović igrao jednom u karijeri. Pobijedio ga je u New Havenu 2008. godine sa 6:7, 6:4, 6:3.

ATP Memphis, osmina finala:

Karlović - Malisse 6:4, 6:4

Berdych (5) - Russel 3:6, 6:3, 6:2

Lacko - Chardy 7:6(4), 2:1; predaja Chardyja

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije