Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
promocija

I Mary Pierce poklonila se žrtvama Domovinskog rata

'22.08.2012., Vukovar - Tenis klub Borovo ugostio je tenisacice Ivu Majoli i Mary Pierce koje su s malim tenisacima odradile jutarnji trening. Photo: Goran Ferbezar/PIXSELL'
Goran Ferbezar/PIXSELL
23.08.2012.
u 20:52

– Drago mi je da se sve ne događa u Zagrebu i Splitu – rekla je Iva Majoli

U sklopu promocije tenisa po Slavoniji jučer su Vukovar posjetile izbornica hrvatske teniske reprezentacije Iva Majoli i američko-francuska tenisačica Mary Pierce, koja je tijekom karijere bila jedna od najboljih svjetskih tenisačica.

– Vrlo je bitno da djeca od malih nogu budu uključena u sport. Drago mi je i da se ne događa sve u Zagrebu i Splitu, nego se i manje sredine, poput Vukovara, trude biti što kvalitetnije. Nadam se i da će jedan takav događaj biti poticaj djeci te da možda opet uskoro imamo neku novu Ivu – rekla je Majoli koja je svoj najveći teniski uspjeh ostvarila 1997. godine, kada je osvojila Roland Garros.

Mary ima dva Grand Slama

U društvu Majoli bila je Mary Pierce, koja je prvi put jučer posjetila Vukovar. Tako je Pierce blještavilo Floride nakratko zamijenila još uvijek svježim ratnim ranama koje se mogu vidjeti i na samim objektima kluba.

Rekla je da je malo što uspjela vidjeti, ali da joj grad djeluje lijepo. Pierce je tijekom svoje karijere osvojila niz turnira, ali kao najveće uspjehe ističe naslov na Australian Openu (1995. godine) i na Roland Garrosu (2000. godine) te pobjedu u konkurenciji parova u Wimbledonu (2005. godine). Tijekom posjeta Vukovaru Pierce i Majoli obišle su i Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata, gdje su položile vijence u spomen na poginule i nestale civile i branitelje. Prethodno su na terenu Teniskog kluba Borovo naselje odigrale jedan kratki teniski sat s članovima kluba. Bila je to jedinstvena prilika za mlade Vukovarce da malo vježbaju s dvije proslavljene tenisačice, ali i da se fotografiraju za uspomenu i dobiju autogram.

Imamo projekt, ne i zemlju

Prema riječima Tomislava Džanka, predsjednika TK Borovo naselje, jedinstvena je to prilika da se popularizira tenis u Vukovaru, ali i prilika da se još jednom upozori na potrebu gradnje dvorane sa zatvorenim teniskim terenima.

– Trenutačno u klubu imamo više od stotinu djece koja s navršenih 15-ak godina, kada počnu ostvarivati uspjehe, moraju odlaziti u Vinkovce ili Osijek jer mi nemamo zatvorenu tenisku dvoranu. Pritom treba istaknuti da imamo planove, pa smo čak bili pronašli i donatora koji je zbog sporosti birokracije odustao od projekta – rekao je Džanak.

Iz kluba ističu da imaju projekt gradnje dvorane koja bi bila pokraj kluba, na ledini koju trenutačno kose i održavaju. Međutim, ta je površina u vlasništvu Hrvatskog fonda za privatizaciju, odakle dozvolu za korištenje čekaju već godinama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije