Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAVIS KUP

Đoković doveo Srbiju do 2:0 protiv SAD-a

Novak Đoković
Reuters
06.03.2010.
u 08:52

Dvije pobjede upisala je teniska reprezentacija Srbije prvoga dana 1. kola Svjetske skupine Davis Cupa protiv Sjedinjenih Američkih Država.

Riječ je o paru čiji će se pobjednik sučeliti Hrvatskoj izbore li izabranici Gorana Prpića četvrtfinale kroz oglede protiv Ekvadora.

Prvi bod Srbiji u petak je pobjedom 7-6(4), 6-7(5), 7-5, 6-4 donio Viktor Troicki protiv Johna Isnera, u Beogradu najbolje rangiranog američkog tenisača.

Meč je trajao tri sata i 36 minuta, a Troicki, 35. igrač ATP ljestvice, okončao ga je nakon što je u četvrtome setu iskoristio jedinu loptu za oduzimanje servisa 206 cm visokom Amerikancu. Pritom je svoje tri break-lopte u toj dionici obranio.

Očekivani drugi bod na konto Srbije sjeo je nakon meča između drugog tenisača svijeta Novaka Đokovića i Sama Querreyja. Kroz dosadašnji dio njihove ATP karijere Đoković je slavio u oba međusobna ogleda, pritom ne izgubivši niti jedan set.

Ovaj puta jedan je izgubio, premda je to imalo utjecaja tek na dužinu meča, ne i na njegov ishod budući da je Đoković nakon izgubljene treće dionice igre zaigrao čvršće i sigurnije na svoj početni udarac ne dopustivši 22. igraču ATP poretka da mu zaprijeti oduzimanjem. Konačan rezultat nakon tri sata i 25 minuta borbe bio je 6-2, 7-6(4), 2-6, 6-3.

Šveđani i Argentinci izjednačeni nakon prvog dana    
Švedski i argentinski tenisači se nakon prvog dana dvoboja 1. kola Svjetske skupine Davis Cupa nisu približili odluci tko će u četvrtfinale.

Rezultat nakon prvog dana ogleda koji se igra na tvrdoj podlozi u dvorani u Stockholmu je 1-1.

Sedmerostrukog osvajača Davis Cupa u vodstvo je doveo sedmi igrač svijeta Robin Söderling. Nije imao većih problema protiv Eduarda Schwanka, nakon dva i pol sata je slavio sa 6-1, 7-6(0), 7-5.

Stvari je pred subotnji dvoboj parova na početak vratio Leonardo Mayer koji je svladao povratnika na teniske terene Joachima Johanssona sa 5-7, 6-3, 7-5, 6-4 nakon tri sata igre.

Već se i po imenima argentinskih tenisača koji su igrali u petak vidi da su Gaučosi u Švedsku stigli znatno oslabljeni. Zbog ozljeda im nedostaju Juan Martin del Potro i Juan Monaco, dok je David Nalbandian iz istog razloga prvi dan proveo na klupi.

Davis Cup, Svjetska skupina, 1. kolo, petak:

Švedska – Argentina 1-1

Söderling – Schwank 6-1, 7-6(0), 7-5
Johansson – Mayer 7-5, 3-6, 5-7, 4-6

Srbija - SAD 2-0

Troicki - Isner 7-6(4), 6-7(5), 7-5, 6-4
Đoković - Querrey 6-2, 7-6(4), 2-6, 6-3

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
12:07 06.03.2010.

hahahahahahaha razbićemo Amere kao bugarsku skupštinu, neće znati na koju stranu da izađu iz Srbije, nego Hrvati kako vam se čini vaš proslavljeni as Nikola Pilić sa trenerkom na kojoj ogromnim slovima pozadi na ramenima piše SRBIJA , a spredaeda na srcu mu stoji DVOGLAVI ORAO ???!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije