Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jedno su zamjerili

Španjolska novinarka kritizira hrvatske navijače: 'Nesportski potez iznenadio je naše igrače'

Rotterdam: Bakljada na susretu Hrvatske i Španjolske u finalu Lige nacija
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/64
19.06.2023.
u 19:07

"Nije riječ o malenom trofeju ako si morao pobijediti europskog prvaka Italiju i trećeplasiranu Hrvatsku sa Svjetskog prvenstva u Kataru", istaknula je španjolska novinarka Inma Lidon u svome tekstu za El Mundo.

Vatreni su u dramatičnoj završnici finala Lige nacija izgubili od Španjolske nakon izvođenja udaraca s jedanaest metara. U 120 minuta izvrsne igre nije pao pogodak, a furija se pokazala preciznija i mirnija. Bitnu ulogu odigrao je Unai Simon, koji je obranio čak dva udarca. Onaj Lovre Majera i Brune Petkovića.

Stadion je bio prepun hrvatskih navijača, a atmosfera je bila sličnija Zagrebu, nego Rotterdamu. Isto opisuje i novinarka El Munda, Inma Lidon. "Španjolska je utišala stadion koji je izgledao kao Maksimir u Zagrebu. Imala je samo šest tisuća od ukupno 41 tisuće navijača. Hrvati su navijali cijelu utakmicu, a stadion u Rotterdamu se tresao. U pozadini su upaljene baklje provučene pokraj zaštitara", stoji u njenom tekstu o utakmici.

GALERIJA Hrvatska poražena na korak do prvog zlata: Španjolska pobijedila nakon raspucavanja penala

Rotterdam: Bakljada na susretu Hrvatske i Španjolske u finalu Lige nacija
1/59

Ipak imala je i jednu zamjerku za hrvatske navijače. "Malobrojni Španjolci teško su se mogli čuti među hrvatskim navijačima, koji su zviždali na španjolsku himnu. Vrlo nesportski potez koji je iznenadio i španjolske igrače. Tome su se kasnije pridružile baklje i čaše koje su letjele s tribina. Španjolska momčad izdržala je pritisak navijača koji je trajao cijelu utakmicu", opisuje pa dodaje:

Momčadi su se toliko poštovale da sudac Felix Zwayer nije morao intervenirati." Uistinu, Dani Olmo se srdačno pozdravio s vatrenima prije utakmice, a s druge strane bio je i Nacho, klupski suigrač Luke Modrića.

VEZANI ČLANCI:

Piše kako se hrvatski igrači "nisu uplašili jedanaesteraca jer nikad nisu zakazali u penalima, no ovaj je put Španjolska uspjela". Ističe i da "nije riječ o malenom trofeju ako si morao pobijediti europskog prvaka Italiju i trećeplasiranu Hrvatsku sa Svjetskog prvenstva u Kataru."

VIDEO Dalić: 'Rekao sam jučer da su penali lutrija. Nisu, pogriješio sam'

Komentara 3

GR
Greben
21:55 19.06.2023.

Ometati, dakle zvizdati i slicno, izvodjenje nacionalne himne je u najmanju ruku sramotno, ma cija se himna svirala, ma tko ju ometao! Ovaj put se zvizdalo spanjolskoj himni, jednom drugom prigodom u rukometu svedskoj himni. Jos se treba poraditi na odgoju. A mnogobrojna publika je u mnogocemu drugom zadivila nogometni svijet, prema procitanom!

IV
IV4
12:08 20.06.2023.

35.000 hrvatskih navijaca je tijekom izvodjenja spanjolske himne PLJESKALO. Neka se zna.

SA
sani1
23:28 19.06.2023.

Primitivci

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije