Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GIMNASTIKA

Sofia i Marko debitiraju u Osijeku

gimnastika
Davor Javorovic/PIXSELL
28.03.2024.
u 01:00

U posljednjih 14 izdanja Svjetskog kupa u Osijeku nastupila su 23 hrvatska gimnastičara. Sljedećeg tjedna ovaj će se broj povećati za dva debitanta

U posljednjih 14 izdanja Svjetskog kupa u Osijeku nastupila su 23 hrvatska gimnastičara. Sljedećeg tjedna ovaj će se broj povećati na 25, budući da će debitantske nastupe na DOBRO World Cupu imati 15-godišnja Riječanka Sofia Mešter te 22-godišnji Varaždinac Marko Sambolec.

– Nije baš jednostavno biti najmlađa u reprezentaciji i to na tako velikom natjecanju u svojoj zemlji. Iskreno, malo mi je to zastrašujuće, ali svakako je čast biti u reprezentaciji s 15 godina uz olimpijske medaljaše Srbića i Udea, ali i sve ostale naše gimnastičare – kaže Sofia, članica Gimnastičkog kluba Vita, kojoj će Osijek biti prvo veliko seniorsko natjecanje ikada.

– Dvovisinske ruče više su izabrale mene nego ja njih. Uvijek su mi najbolje išle, pa i konstitucijski mi možda najbolje leže. Najviše su me privlačile i na njima sam najbrže učila elemente. I evo, lagano postaju moja specijalizirana sprava i sada svakako najdraža. Iako, ovih dana treniram kompletan višeboj, budući da me u četvrtak čeka kontrolno natjecanje za mjesto u seniorskoj reprezentaciji za Europsko prvenstvo u Riminiju, koje je odmah nakon Osijeka. Nažalost, prošlog se tjedna ozlijedila Ana Đerek i otvorilo se jedno mjesto u reprezentaciji.

Sofiji gimnastika nije bila prvi izbor.

– Inače sam se bavila jahanjem, intenzivno sam trenirala u klubu u Rovinju i natjecala se, još jašem, ali otkad sam u reprezentaciji, jahanje mi je samo hobi.

Marko Sambolec, 22-godišnji Varaždinac, nastupa za čakovečki klub Marijan Zadravec Macan. Kao klincu koji je u gimnastiku došao "kako bi se prestao vješati po cijevima od radijatora", konj s hvataljkama nije bio prva ljubav.

Karike su mi bile najdraže. Nažalost, sada sam prevelik za karike, tijelo mi je drukčije izgrađeno, nije više za karike.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije