Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BORBA ZA PRVAKA

Sjajni Hrvat priznao: Teško je, dođe mi da legnem i spavam po 24 sata

Tokio: Andrej Gaćina pobjedio u prvom kvalifikacijskom susretu pojedinačno
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
19.03.2024.
u 08:00

Andrej Gaćina pokušat će u Vrsaru osvojiti 12. naslov prvaka Hrvatske u stolnom tenisu, put će biti lakši ako ne bude igrao Tomislav Pucar

Od četvrtka do nedjelje Vrsar će opet okupiti najbolje hrvatske stolnotenisače. Četvrtak i petak rezervirani su za mlađeseniorsko prvenstvo, a od petka do nedjelje igra se seniorsko prvenstvo. Kod muških naslov prvaka trebao bi braniti Tomislav Pucar, ali njegov nastup još je upitan. U tom istarskom gradiću neće biti još nekih naših najboljih seniora te treba pričekati konačnu listu. Trenutačno je prvo ime turnira svakako Andrej Gaćina. Lani nije igrao, a sada će u lov na 12. titulu! Prvi naslov osvojio je u sezoni 2006./07., a potom ih je nanizao deset od 2009./10. Od te sezone bio je prvak na svakom prvenstvu na kojem je i nastupio.

– Uvijek se lijepo vratiti u Vrsar, u taj lijep istarski gradić, a osobno volim što se igra na moru. Bit će vjerojatno i lijepo vrijeme s obzirom na doba godine, što mi puni baterije. Što se tiče igre, nadam se dobrom stolnom tenisu – kazao je Gaćina, koji je u Vrsaru bio na pobjedničkom postolju 2021. godine.

Zna da je favorit, pogotovo ako nema Pucara, ali ne želi ništa govoriti unaprijed.

– Ima mladih dečki koji napreduju, neće biti jednostavno. Treba i u tim mečevima dati sve od sebe – uvjeren je Zadranin, koji logično nema isti poriv kao i na početku priče. Iako je uvijek govorio da će uvijek igrati dok god bude mogao.

– Ma ne, poriv nije isti kao nekada, ali stoji ono što sam govorio prije 5-6 godina. Kad sam shvatio da volim ovaj sport. Dolazit ću dok god dok budem mogao i želio. Mogu bez stolnog tenisa, ali je i bitan dio mog života. Što se promijenilo u mojoj glavi prije 5-6 godina? Ha, valjda neka ozljeda, manje sam trenirao, igrao te imao viška vremena pa shvatio da mi nešto nedostaje. Profesionalni sport u jednom trenutku prestaje biti zabava. Non-stop nekamo juriš, treninzi, pa ozljede. Iscrpi to čovjeka, dođe do zasićenja. Moraš ići na trening da probudiš tijelo, a dođe mi da legnem i spavam po 24 sata. Naravno, sada su tu i obitelj te neke druge stvari – rekao je Gaćina.

 
 
 
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije