Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODBOJKA NA PIJESKU

Poreč Party bio pun pogodak - vrhunska odbojka i zabava za nula kuna

Odbojka na pijesku
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
1/15
13.06.2015.
u 23:46

Sevodnji biljet? (dnevnu ulaznicu, op. a.), uletio je stanoviti Rus, baš onako kako ruski turisti obično ulijeću širom Europe, na materinjem jeziku i s izrazom očaja na licu kao da traži koricu kruha, u akreditacijski ured u Poreču na Swatch Major Series turniru u odbojci na pijesku, piše tjednik Max! Djevojka ga je zbunjeno gledala, upućivala na kolegicu koja je bila zauzeta austrijskim prijateljima pa smo pripomogli i objasnili da nema prodaje ulaznica i da je ulaz na tribine montažnog stadiona u uvali Peškeri besplatan. Tek tada Rusu nije bilo ništa jasno jer da biste u nekim drugim sportovima gledali najbolje od najboljeg morate ponekad izdvojiti i dobar dio plaće, a na premijernom porečkom izdanju turnira na najvišoj svjetskoj razini s nagradnim fondom od vrtoglavih 800.000 dolara bilo je dovoljno samo pojaviti se na ulazu i dopustiti redaru da vam pregleda što imate u torbi.

Doduše, s obzirom na paklene vrućine koje su tih dana vladale u Poreču, bilo bi možda i nepristojno prodavati ulaznice. "Da je bar pet-šest stupnjeva hladnije", zavapili su u jednom trenutku dečki iz organizacije. No, tko god je došao, nije požalio, imalo se što vidjeti na pijesku, ali i na tribinama. Ako teniski Grand Slam turniri imaju bogatiji nagradni fond, a atletska Dijamantna liga poznatija imena i veći značaj, onda se Swatch Major Series turneja može pohvaliti najmlađom i najveselijom publikom...

Prosjek publike kretao se između maturantske i apsolventske dobi, a atmosfera na tribinama na trenutke je podsjećala na splitski Ultra Europe festival. Ruku na srce, pored toliko zgodnih, preplanulih navijačica na tribinama, mahom u bikinijima, bilo je teško ostati koncentriran na majstorske poteze na mreži kakvih nije nedostajalo. Posljednjeg dana četiri “mačke” su kao na plaži prostrle ručnike i s vrha tribina, sunčajući se, odmjeravale dečke na terenu. Domišljati organizatori polijevali su između setova publiku vodom, a atmosferu su dodatno dizale austrijske cheerleadersice s maštovitom koreografijom.

Odlični odbojkaški mečevi bili su samo dio ponude porečkog spektakla jer su gledatelji, kad bi se zasitili odbojke ili prženja na tribini, mogli, primjerice, oprobati hodajući po užetu iznad gumenog bazena. Po toj žegi nikom nije teško pao pogrešan korak. Fanovi odbojke mogli su isprobati i brzinu servisa, a u ponudi je bio i vodeni golf na obali uz stadion.

Porečki turnir svakako se pokazao kao pun pogodak, i po gledanosti mečeva, budući da je protok gledatelja u šest dana na tribinama premašio brojku od 50.000, i po reakcijama samih igrača... Nizozemski osvajači Alexander Brouwer i Robert Meeuwsen bili su oduševljeni...

– Već prvog dana kad smo došli i kad smo vidjeli grad i mjesto gdje igramo rekli smo: “Vau, to je to, ovdje ćemo definitivno uživati.

Inače, dečki iz nama nemilog Haaga nisu samo majstori na mreži već i za klavirom koji obojica sviraju. Stoga ih je još više iznenadila ideja organizatora da pozovu svjetski poznati duo 2Cellos da na violončelima uveličaju finale turnira odbojkaša.

– Nismo ni znali da će se to dogoditi. Kad smo ih vidjeli s violončelima, pitali smo se što je sad ovo. Predivno su odsvirali hrvatsku himnu.

Ah da, pun pogodak je bio i spiker Mario Petreković, naš glavni zabavljač koji će, ako treba, kao picek trčati po pijesku da bi dirigirao valovima.

Poreč će još tri godine ugošćivati najbolje svjetske majstore na pijesku, a nadajmo se da će do tada mišiće pokazati i neki naš par.

>> Pobjednicima je bilo vruće, ali svaki par zaradio je 382.000 kuna!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije