Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
30.06.2014. u 14:10

Niko Kovač ima fenomenalnu poziciju, iza njega je stao HNS, mediji, navijači, a kritika će uvijek biti. I treba ih biti jer valja vidjeti što je bilo dobro, a što nije

Reprezentacije u Brazilu bore se za to da odu što dalje, a Svjetsko prvenstvo nije završilo ni za nas. Analizira se što je bilo dobro, što nije, ali doći će i nova strast, želja, energija, nova očekivanja. To je tako u nogometu. Vidim da se počelo govoriti o pomlađivanju reprezentacije. Moje je mišljenje da u reprezentaciji trebaju igrati najbolji, da godine nisu na prvome mjestu. Hrvatskoj reprezentaciji trebaju oni koji će poboljšati kvalitetu igru, koji će mladima koji dolaze pomoći da nastave kontinuitet rezultata. Izbornik Niko Kovač treba procijeniti kako misli dalje, predstaviti svoju viziju i nađe pravu mjeru, ili za smjenu generacije ili njeno osvježenje, profilirati momčad.

Ogi se možda i prenaglio

Niko Kovač ima fenomenalnu poziciju, iza njega je stao HNS, mediji, navijači, a kritika će uvijek biti. I treba ih biti jer valja vidjeti što je bilo dobro, a što nije. I ja sam, kad sam radio analizu s igračima, rekao što nije bilo dobro. Nije to pljuvanje po nekome, već želja da drugi put bude bolje, da se pogreške koje su se radile ne ponove. Pritom ne treba biti ljutnje, nikoga osobno nisam ni kritizirao ni opravdavao. 
No, kritike mora biti, a koliko sam vidio, i u Večernjem listu kritike su bile vrlo korektne, nije bilo pljuvanja ili omalovažavanja. Niko sad mora o svemu razmisliti, srediti dojmove i onda vidjeti kako dalje, u kojem to smjeru ide moderan nogomet i kako složiti reprezentaciju. 
Eto, Ognjen Vukojević odlučio je povući se, možda ne bi trebalo u ovoj fazi donositi takve odluke, ali što je, tu je. Jer, izbornik sad ima vremena izabrati, a vjerojatno će biti igrača koji će sami procijeniti da više ne mogu dovoljno pomoći i povući će se kao Vukojević. U medijima sam pročitao da je lako moguće da se još neki igrači zahvale reprezentaciji, ima onih koji su u godinama i možda im je postalo naporno sve ovo, možda ima i nezadovoljnih. Sljedeće veliko natjecanje, Europsko prvenstvo u Francuskoj, za dvije je godine i izbornik mora vidjeti s kime može izgurati taj ciklus, na koga u tom razdoblju može računati, a i procijeniti tko to neće moći ili koga on ne vidi u svojim planovima. 
I onda mora otvoreno razgovarati s igračima, nekima od njih možda i reći da su sad neki drugi dečki u prednosti.


Bez brige, talenata ima

Mladih snaga ima, mnogo je onih koji imaju perspektivu i kvalitetu, neki su već bili pozvani, neki će vjerojatno biti pozvani. Imamo Močinića i Datkovića iz Rijeke, Brozovića, Pivarića, pa i Ademija iz Dinama, možda neke dečke iz Hajduka, tu su i Alen Halilović i Mario Pašalić, moguće je da u sezoni koja je pred nama još netko iskoči.

Postoji krug onih koji će se kroz godinu profilirati, možda i nametnuti. Mislim da se ne trebamo brinuti zbog talenata, iako treba vidjeti kako će se razvijati. 
Izbornik je taj koji mora odlučiti koliko će ići na pomlađivanje, koga i kakve igrače želi u reprezentaciji i kojim će putem krenuti u novi ciklus. Iako, ponovit ću još jednom, za reprezentaciju trebaju igrati najbolji.

>> Da je bilo sudačke pravde, Hrvatska i BiH bi prošle skupinu

Komentara 12

Avatar Topgen
Topgen
15:47 30.06.2014.

U sexu i u sportu nema starih i mladih , nego dobrih i losih.

Avatar Ron Burgundy
Ron Burgundy
15:03 30.06.2014.

Slažem se. Hrvatska nema takvu širinu da bi se ikoga odrekla. Pomlađivanje je opijum za frustrirane mase. Hvata me smijeh kad vidim kako bi se neki oslanjali na Jedvaja, Halilovića, Radoševića i sl., igrača koji nemaju 10 utakmica u ozbiljnoj ligi. Onda bi se poslije čudili što nema rezultata. Olić, Srna, Pletikosa i Pranjić su i dalje među najboljih 15-16 naših nogometaša i dok je tako, treba ih zvati u reprezentaciju. Ako je mladi igrač pravi, on će se probiti, ne treba zbog toga sve starije potjerati. Pogledajte Yepesa u Kolumbiji, Karagounisa u Grčkoj, Marqueza u Meksiku...

ER
eragram
16:02 30.06.2014.

Sjećam se kad je stari Ola došao u Bayern i skupa s Juppom pokrenuo nogometnu revoluciju - nekoliko godina kasnije Bayern je bez Ole ali s Mandžom poslao u povijest Tika-Taka nogomet. Na ovom svjetskom prvenstvu se pokazalo što jee nogometna revolucija kojoj je inicijator stari Ola donijela nogometu - fenomelne utakmice a u JAR je bio toliko loš nogomet da je bio skoro pa negledljiv. I šta sad očekivati od STRUČNJAKA koji su Tika-Taka i Barcelonu proglašavali savršenstvom. Ništa se od tih stručnjaka ne može pametno očekivati. Tika - Taka je mrtva, Živio Nogomet!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije