Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Formula 1

Osamnaestogodišnji Kanađanin Stroll drugi vozač Williamsa

Lance Stroll
Foto: Reuters/PIXSELL
1/9
03.11.2016.
u 15:04

Stroll, koji je napunio 18 godina prije samo šest dana, u momčadi Willamsa će zamijeniti Brazilca Felipea Massu koji je odlučio završiti karijeru, a partner će mu biti Finac Valtteri Bottas

Britanska momčad Williams objavila je kako će njezin drugi vozač u Svjetskom prvenstvu formule 1 sljedeće godine biti 18-godišnji Kanađanin Lance Stroll.  

Stroll, koji je napunio 18 godina prije samo šest dana, u momčadi Willamsa će zamijeniti Brazilca Felipea Massu koji je odlučio završiti karijeru, a partner će mu biti Finac Valtteri Bottas.

Stroll je sin kanadskog mulitmilijunaša Lawrencea Strolla koji se obogatio na modnim markama Tommy Hilfiger i Michael Kors fashion brands, te će biti najmlađi vozač u formuli 1 sljedeće godine.

Ipak, neće postati i najmlađi vozač ikada jer je lani Nizozemac Max Verstappen nastupio sa 17 godina i 166 dana. Taj će rekord ostati zauvijek, jer su promijenjena pravila i vozači moraju imati navršenih 18 godina kako bi imali pravo nastupa.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije