Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liga prvaka

VIDEO Gol koji je ušao u povijest: Pogledajte bombu kojom je López srušio rekord

Champions League - Group H - FC Barcelona v Shakhtar Donetsk
Foto: ALBERT GEA/REUTERS
1/6
26.10.2023.
u 11:13

Barcelona je s 2:1 pobijedila Šahtar u trećem kolu Lige prvaka

Barcelona ove sezone u grupnoj fazi Lige prvaka igra sjajno. Ima sve tri pobjede u tri kola, a gol razliku 8:1. Utakmicu protiv Šahtara koju su odigrali sinoć još će dugo pamtiti. Osim što su upisali 2:1 pobjedu, srušili su i rekord. 

Naime, Fermín López bio je strijelac drugo pogotka za katalonsku momčad u 36. minuti, a gol koji je zabio ušao je u povijest nogometa.

 

 

Barcelona je objavila kako je uputio najbrži šut, odnosno udarac Lópeza išao je 230 kilometara na sat što je apsolutni rekord kada je ovaj sportu u pitanju, barem ako govorimo o golovima kod kojih su izmjerene brzine putanje lopte.

 

 

Rekord je do sada držao Ronny Heberson koji je igrajući za Sporting iz Lisabona postigao gol brzinom od 210 kilometara na sat.

Bilo kako bilo, Barcelona se ima čemu veseliti pred subotnji El Clasico protiv Real Madrida. Za Ligu prvaka ne treba puno brinuti jer na korak je do plasmana u osminu finala elitnog natjecanja.

>> Dinamo doznao katastrofalne vijesti oko Petkovića, ovo će zabrinuti i Dalića

 

 

Ključne riječi

Komentara 3

NE
Nemanadimak
11:22 26.10.2023.

Eto dokaza kako je vrijeme relativna stvar :)

DZ
dn_zg
11:09 26.10.2023.

Ne znam što su to oni mjerili, ali prema videu, brzina jedva da je bila 90 km/h!? Lopta je 16 metara putovala 0,67 sekundi, što na kraju daje brzinu od cca 86 km/h!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije