Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
120 tisuća vs. milijun eura

Vuga odlučuje, a Mandžo glumi zvijezdu

Davor Vugrinec
Boris Šćitar/Pixsell
19.04.2010.
u 19:33

Vugrinec namjerava upisati fakultet, a Mandžukić, po uzoru na Cristiana Ronalda, liniju proizvoda MM 17

– Idem na gradski derbi samo da vidim kako će Vugrinec zabiti gol iz slobodnjaka – rekao mi je kolega Srki nekoliko sati prije dvoboja.

U 42. minuti sam ga nazvao:

– Vuga ima slobodnjak.

– To je gol – uzvratio je.

Mamić ga razmazio


Vuga je opalio sjajno kao i uvijek, ali lopta nije završila u mreži. To se dogodilo desetak minuta prije kraja utakmice. I nije mu prvi put da rasplače dinamovce.

Davor Vugrinec postigao je 112. gol u HNL-u, preskočio je Joška Popovića i lovi kralja HNL-ovih strijelaca Igora Cvitanovića (126). Bio je to i njegov 14. prvenstveni pogodak kojim je ulovio Marija Mandžukića, koji je tog popodneva u gradskom ogledu samo produbio svoju krizu.

Neshvatljivo je da Varaždinac koji je zagazio u 35. godinu danas neusporedivo bolje igra od 11 godina mlađeg napadača iz Slavonskog Broda. Da nije u šoldima sve otkrit će sitnica da Vuga igra za 120 tisuća eura, dok Mandžo od Mamića za sezonu dobiva astronomskih milijun eura. Da netko ništa ne zna o obojici, vjerojatno bi prije kupio Vugrinca nego Mandžukića.

Vuga je imao lijepu karijeru, nosio je majicu Varteksa, Dinama, Leccea, Trabzonspora, Rijeke, Zagreba, želio ga je kupiti milanski Inter, već je ugovor bio spreman, nakon jedne sjajne sezone u talijanskoj A ligi. Za reprezentaciju odigrao je 28 utakmica, postigao sedam pogodaka. Suptilni je tehničar koji izvrsno izvodi slobodne udarce. Rekli bismo, jedan od posljednjih nogometnih romantičara.

Mario Mandžukić je potpuno drukčiji igrač, brži, progresivniji, snažniji i za današnji nogomet puno potentniji. Dinamo je zapravo prvi pravi klub za koji je odigrao neke utakmice sjajno (Ajax i Sparta), reprezentativac je s 11 nastupa i jednim pogotkom.

Vuga čita i zabija


I najavio da bi mogao napraviti veliku karijeru. No, trenutačno je u krizi, glumi zvijezdu i nije usredotočen samo na nogomet. I to bi mu u budućnosti moglo stvoriti velike teškoće.

Privatno, Vugrinec je tih, povučen, voli umjetnost, u literaturi preferira ruske klasike, namjerava upisati fakultet. Mandžukić je potpuno drukčiji, po uzoru na Cristiana Ronalda, razmišlja o pokretanju linije proizvoda MM 17, voli izlaske, svrati i na rulet.

Mario ima puno bolje predispozicije, no danas je veliko pitanje hoće li nadmašiti Vugrinca.

Komentara 5

ZG
-z-g-u-srcu-
21:52 19.04.2010.

trebao je dinamo ostavit vugu kod sebe...pa one godine kad je dudu zabio 30 i golova,vuga je zabio 15 i namjestio duduu jos 15..da nije bilo njega nebi se eduardo tolko nazabijo...samo na vuginu nesrecu dosle su ozljede i pad forme...Flak dobro si reko...on je stvarno jedan od posljednjih nogometnih ROMANTICARA

VH
virtual@home
22:21 19.04.2010.

Kaj se Flak napalio na Mandju. To mu Mamic plaća runde za to?

PR
ProCro
22:23 19.04.2010.

\"– Idem na gradski derbi samo da vidim kako će Vugrinec zabiti gol iz slobodnjaka – rekao mi je kolega Srki nekoliko sati prije dvoboja. U 42. minuti sam ga nazvao: – Vuga ima slobodnjak. – To je gol –l – uzvratio je.\" ha ha ovaj Flak stalno pijan i izmislja!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije