Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HAJDUK - DINAMO 1:1

Hajduk i Dinamo podijelili bodove na Poljudu

Hajduk - Dinamo (1)
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
1/12
11.09.2010.
u 18:44

Na pamti se kada je u poljudskom grotlu u prvom dijelu utakmice Hajduk bio nemoćniji u srazu s Dinamom.

Obično su Zagrepčani u otvaranju derbija bili u mišjoj rupi i skrivali se "pod zemlju" poput stanovnika Louisiane pred nemilosrdnim uraganima, a sada smo, umjesto Hajdukova juriša, gledali neustrašive nalete Zagrepčana.

Svaguša u svlačionici

Ta Dinamova strategija, tako netipična za užareno poljudsko ozračje, potpuno je svezala noge hajdukovcima i donijela plavima vodstvo. Sjajnu akciju Dinama završili su Badelj izvrsnim centaršutom i Sammir briljantnim zakucavanjem u mrežu sa 10-ak metara. Ovo je bio Sammirov već deseti pogodak ove sezone.

Hajduk, na užas svojih 30-ak tisuća navijača, nije bio samo rezultatski u minusu nego je i njegova igra bila u sferi horora pa je zabrinuti predsjednik Joško Svaguša u poluvremenu otišao u svlačionicu osokoliti Špacine trupe. Bijeli su u prvih 45 minuta uputili samo jedan jedini šut u okvir Dinamova gola, kada je neraspoloženi Ibričić tako silovito raspalio da bi tu loptu vratar Lončarić mogao zaustaviti i zubima.

Dinamo je u prvom dijelu u svakom trenutku bio moćniji, brži, energičniji i agresivniji, no nedostajalo je samo malo više odlučnosti u završnici da derbi već u ranoj fazi bude odlučen. Badelj je u 12. minuti imao prigodu, no dobro je reagirao vratar Subašić, a u 21. minuti debitant u plavom dresu, Portugalac Tonel, glavom je pucao pokraj gola.

Ozljeda vratara Lončarića

Splićani su u drugi dio krenuli furiozno, pritisnuvši plave "uz konopce". Ta je ofenziva u 51. minuti donijela veliku šansu Maloče, no loptu je s gol-crte odnio Badelj. U toj se akciji ozlijedio vratar Lončarić. Opet je zaboljelo koljeno, što je loš znak jer je zbog potrganih ligamenata već dva puta pauzirao po pola godine.

U 59. minuti izjednačenje: vratar Kelava odbija šut Ibričića, a Sharbini s lakoćom zabija za 1:1.

Hajdukov pogodak popratila je bakljada Torcide pa je uslijedio prekid, koji je najviše naškodio – Hajduku. Dinamo se probudio i napravio dvije izvrsne prigode, koje nisu realizirali Etto i Dodo, dok je meč-loptu ipak zapucao hajdukovac Tomasov u 68. minuti. Bio je sam pred Kelavom i pucao pokraj vratnice.

KRAJ SUSRETA

90+1' Vrsaljko je pokušao glavom nakon ubačaja Sammira, ali lopta odlazi daleko iznad gola.

90' Još četiri minute sudačke nadoknade.

90' Rukavina je u dvije poluprigode loše reagirao, nije uspio primiriti loptu i ostalo je 1:1.

88' Umjesto Tomasova ulazi Jozinović.

87' Prekršaj sa 25 metara s desne strane izveo je Sammir, ubacio u sredinu gdje je ponovno najviši u skoku Tonel, ali udarac odlazi pored vrata.

84' Dok s jedne strane najviše prijeti trojac Ibričić-Sharbini-Tomasov, kod Dinama najopasniji su Sammir i Rukavina, a posljednjih minuta i Beqiraj.

84' Umjesto Oremuša, desnu stranu Hajdukove obrane pokrivat će Režić.

80' Umjesto Ademija, u Dinamov vezni red ulazi Chago.

79' Torcida je poslala poruku HNS-a oko neigranja reprezentativnih utakmica na Poljudu.

78' Neoprezno je Vukušić išao na Tonela te ga ozlijedio pri ispucavanju lopte.

76' Lukavo je pokušao Sharbini s lijeve strane, ali njegov udarac prema gornjim desnim "rašljama" odlazi pored vrata.

75' Umjesto Dode ulazi napadač Fatos Beqiraj, pojačanje iz crnogorske Budućnosti.

73' Bez prevelike igre i prilika u posljednjih pet minuta.

68' Što je sa uspio promašiti Marin Tomasov! Odličnu dugu loptu dao je Sharbini, Tomasov je istrčao sam pred Kelavu, ali puca iznimno traljavo i Hajduk ostaje na jednom pogotku.

67' S lijeve strane ubacio je Dodo, natrčao na 12 metara Etto, ali njegov udarac glavom odlazi tik pored vrata.

64' Veliku priliku je imao Dodo. Sam je dao dugu loptu za Rukavinu, koji mu je spustio loptu 'u for', istrčao je Dodo iskosa sam pred Subašića, ali jako slabo puca i ostaje 1:1.

59' Lošu igru Anas Sharbini je vjerojatno izbrisao pogotkom, zasad vrijedan boda u derbiju. Ibričić je situaciju 1-na-1 na lijevoj strani iskoristio za odličan udarac kroz noge Bišćana, Kelava je odbio loptu, a odbijena lopta dolazi do Sharbinija, koji je mogao pitati Kelavu gdje želi primiti pogodak. Velika bakljada na Poljudu nakon pogotka!

59' GOOOOL! Hajduk 1:1! Anas Sharbini.

58' Danas je Anas Sharbini potpuno izvan utakmica i vjerojatno je glavni kandidat za odlazak u svlačionicu.

56' Na vrata Dinama je umjesto Lončarića stao Kelava.

54' Serija kornera za Hajduk je stisnula Dinamo u vlastiti 16-erac, a Halilhodžić je na zagrijavanje poslao Kelavu jer Lončarić ne može nastaviti susret, zbog problema s koljenom.

52' Iz kornera je ubacio Ibričić, na drugoj stativi bio Maloča, koji odlično desnom nogom zahvaća nogu, Lončarić je već svladan, a Badelj je vrhunski reagirao i s crte izbio loptu.

49' S desne strane je pokušao Tomasov, minutu kasnije Ibričić s lijeve, ali oba puta je na pravom mjestu bio Igor Bišćan za Dinamo. Hajduk je energičnije ušao u drugi dio susreta.

46' Hajduk je 'stisnuo' na početku, ali u svakom duelu stoper Tonel pokazuje da je Dinamo doveo pravo pojačanje.

Početak drugog poluvremena - Nema izmjena

Kraj prvog poluvremena - Dinamovci svakako zadovoljniji idu u svlačionicu jer uz vodstvo 1:0 imaju i bolju igru, iako je bilo malo kvalitetnih poteza.

45+2' U posljednjoj akciji prvog dijela Ibričić se riješio dvojice dinamovaca i dao za Brkljaču, koji sa 17 metara ne uspjeva pogoditi okvir Dinamovih vrata.

45' Igrat će se još dvije minute sudačke nadoknade.

43' Žuti karton dobio je i Etto.

42' GOOOOL! Dinamo vodi 1:0! Sammir! Dodo je na lijevoj strani pronašao Badelja, koji je okrenuo Ibričića i ubacio na 11 metara, a tamo Sammir iz poluvoleja odlično pogađa za vodstvo gostiju.

39' U dobroj prilici je bio Ante Vukušić, ali najbolji strijelac 1. HNL nije uspio ugroziti Lončarića jer je njegov udarac blokirao Tonel.

36' Igra je zaustavljena jer se ukazuje pomoć Milanu Badelju, kojem je puknula arkada nakon što ga je u skoku laktom, nenamjerno, pogodio Andrić.

33' Rukavina je dobro primio loptu pokraj Maloče, vratio povratnu za Dodu, ali Brazilac loptu šalje 'nebu pod oblake'.

31' Hajduk je preuzeo inicijativu, ali zasad ozbiljniju priliku nisu izradili.

26' Zbog oštrog prekršaja prvi žuti karton na susretu zaradio je Šime Vrsaljko.

26' Strinić je povukao po lijevoj strani, Tonel je uspio izbaciti ispred Vukušića, a odličnu priliku propušta Sharbini koji nije dobro primio loptu.

24' Prvi pokušaj Hajduka došao je iz nogu Senijada Ibričića. Pokušao je Ibro s lijeve strane, ali mlak udarac brani Lončarić.

23' Halilhodžić je već poslao na zagrijavanje Barbarića, a Hajdukova klupa viče Anasu Sharbiniju: "Probudi se, igraj!"

20' Zasad najbolja prilika na susretu pripala je Dinamu, dvije dapače. Najprije je Rukavina odlično glavom spustio loptu za Etta, ali Strinić u posljednji tren ispucava loptu u korner. Iz kornera je lopta došla na glavu Tonela, a Portugalac šalje loptu malo pored desne vratnice Danijela Subašića.

15' Još jedan dvoboj s Badeljom dobiva Subašić. Udarac glavom Dinamovog veznog igrača sa 11 metara Subašić sigurno hvata.

12' Odgovorio nam je Badelj koji je pokušao s vrha šesnaesterca, ali Subašić uz manje probleme brani udarac i hvata loptu.

11' Zasad ni 'v' od vrhunskog nogometa. Jako puno grešaka, pažljive igre kako se ne bi primio gol i tako već 11 minuta.

7' Hajduk je pokušao iz prekida, ali je Dodo odlično zatvorio Oremuša i lopta je došla do vratara Lončarića.

5' Prvi pokušaj u okvir gola upisat će se Sammiru, iako je Brazilac pokušao ubačajem naći Rukavinu.

3' Dinamo je u prve tri minute preuzeo inicijativu i pokušava organizirati igru na 20-tak metara od domaćeg gola.

1' Hajdukov prvi pokušaj napada zaustavilo je zaleđe.

Tijek susreta:

Momčadi su izašle na teren, uvredama i zvižducima je dočekan Ante Rukavina, a pjesmom i pljeskom 'bila' momčad.

Sudi osječka trojka na čelu s Burilom.

Početne postave:

Hajduk: Subašić - Oremuš, Buljat, Maloča, Strinić - Andrić, Brkljača, Ibričić, An. Sharbini, Tomasov - Vukušić

Dinamo: Lončarić - Cufre, Tonel, Bišćan, Vrsaljko - Ademi, Badelj, Etto, Sammir, Dodo - Rukavina

Susret od 19.00 uživo pratite ovdje.

Svi ostali rivali Hajduka i Dinama u Europskoj ligi stižu u Poljud. Villarreal je među prvima poslao prijavnicu, stižu PAOK i Anderlecht, a AEK šalje svoja dva špijuna. Posebnu želju imao je trener Zenita Luciano Spalletti - na Poljud stiže njegov snimatelj, ali neće doći iz St. Petersburga, već iz Italije.

Od ostalih velikih klubova dolazak su najavili izaslanici Liverpoola, Bayerna i Valencije, a službene dopise poslali su i Red Bull Salzburg, Odense i AIK. Zanimljiv je taj AIK, svaku utakmicu Hajduka prate. Čini se kao da se netko domogao memoranduma švedskog kluba, pa besplatno iz lože gleda utakmice.

Ponuda iz AIK-a za igrače bijelih nema, nešto predugo snimaju. A tko zna, možda su teški na novcu, pa im treba cijela sezona da im se netko svidi.

Ključne riječi

Komentara 72

VE
Velikogoričan56
18:55 11.09.2010.

Hm, Dodo??? To mi bas nije jasno, ali vidjet cemo.

OB
-obrisani-
20:10 11.09.2010.

DALMINO.lažeš li i sada sina da hajduk vodi 1:0.ili je to stvarno istina al u k.......... stavite dinamov stijeg na crkvu sv.Dujma da djeca vide kako izgleda grb šampiona,a vi starije da se možete klanjat majstorima od lopte....DINAMO ŠAMPION

VE
Velikogoričan56
18:18 11.09.2010.

to je odlicno, nek dodju i vide sto i njih ceka kad se sudare s nasim najboljim klubovima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije