Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TERORISTIČKA PRIJETNJA SP-u

Uhićeni terorist koji je pripremao napad u JAR-u

Qassim al Moussawi
Reuters
18.05.2010.
u 10:19

Iračke su snage sigurnosti uhitile Al Qaidina militanta zbog sumnje da planira teroristički napad tijekom Svjetskoga nogometnog prvenstva u Južnoafričkoj Republici.

Glasnogovornik Bagdadske sigurnosne službe, Qassim al Moussawi, izjavio je da se radi o Abdullahu Azamu Salehu al Qahtaniju, bivšem pripadniku vojnih postrojbi Saudijske Arabije.

- Sumnjamo da je planirao teroristički napad tijekom trajanja SP-a u Južnoj Africi – kazao je glasnogovornik na konferenciji za novinare u Bagdadu.

Dodao je da je Al Qahtani ušao u Irak 2004. godine, a također ga se sumnjiči za nekoliko bombaških napada u Bagdadu, kao i na drugim područjima u Iraku.

Iz Organizacijskog odbora SP-a objavili su da zasad od Iračke vlade nisu dobili informaciju o bilo kakvom procesuiranju osmunjičenika koji bi mogao ugroziti sigurnost turnira koji se igra od 11. lipnja do 11. srpnja ove godine.

Ključne riječi

Komentara 1

PE
petracan
14:04 18.05.2010.

E da , i u beogradu su neki dan policaci ulovili čovjeka albanske nacionalnosti sa dva automata (za kokice i limunadu) i prijeti mu suđenje !!!! A poznavajući srbe , fasovaće najmanje 10 godina !!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije