Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hajduk

Špaco: Za Grke smo pripremili rješenja

'11.09.2010., Poljud, Split - Nogometna utakmica 7. kola Prve HNL, NK Hajduk - NK Dinamo. Veselje Hajdukovaca nakon izjednacenja.  Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL'
'Ivo Cagalj/PIXSELL'
15.09.2010.
u 20:05

Hajduk je odlučan da u Europi ostavi pečat, potajno se u Poljudu nadaju da će već protiv AEK-a pokazati svu svoju raskoš.

Dugo se u Poljudu čekalo na taj trenutak, petnaest godina prošlo je od igranja u skupini Lige prvaka, koju je Hajduk prošao i bio među osam najboljih europskih momčadi. Osmi u Europi! Danas se to čini kao putovanje pješice na mjesec, ali i Europska liga nakon silnih europskih tužnih godina za Hajduk izgleda senzacionalno.

Više od šest utakmica

Uostalom, Hajduk je najveće iznenađenje europskog ljeta. Ali, sve to sada je u drugom planu, za Splićane dvobojem protiv AEK-a u Ateni počinje ugodno razdoblje, koje se vrlo lako, dogodi li se kakva katastrofa, može pretvoriti u ružan san.

No, Hajduk je odlučan da u Europi ostavi pečat, potajno se u Poljudu nadaju da će već protiv AEK-a pokazati svu svoju raskoš.

– Nismo favoriti, ali možemo odigrati i više od šest utakmica u Europi. Ako i ne uspijemo otići dalje, sigurno ćemo nekima pomrsiti račune – kaže reprezentativni stoper Jurica Buljat.

Stanko Poklepović polako rješava dvije dvojbe, na desni bok, umjesto ozlijeđenog Oremuša, ide Maloča, a u sredini terena kapetan Andrić igrat će pod injekcijom. Zato je vjerojatnije da će s njim u paru igrati Albanac Bulku, a oporavljeni Marin Ljubičić čekat će na klupi kao napeta puška.

– Možemo mi protiv AEK-a, imamo rješenje za Grke – poručio je Poklepović.

No, najvažniji će za bijele biti učinak Ibričića. Oko njega se sve vrti, zaigra li Ibro kako zna, Hajduk će imati neke šanse.

Splićani vredniji

Zanimljivo, Ibričić je najskuplji igrač na terenu, to bi valjda trebalo značiti da je i najbolji. Kada se usporede vrijednosti prvih 11, onda je Hajduk za sto tisuća eura vredniji. A ni po primanjima Splićani nisu puno slabiji.

U AEK-u igrači po sezoni dobivaju između 150 i 500 tisuća eura, a većina igrača u Hajduku prima između 180 i 300 tisuća eura, odskaču tek Anas Sharbini i Ibričić. Brojke kažu da se Hajduk može nositi s AEK-om. A teren? Splićani tvrde da će i u Ateni, uz veliku potporu navijača, pokazati da mogu.

Ključne riječi

Komentara 4

GO
golo
01:08 16.09.2010.

previse seres sapco. zelim ti srecu i hajduku nu previse si se raspricao. kada si isa u rumuniju na uzvratnu utakmicu primio si gol u prvoj minuti a moga si prmiti par komada u prvom poluvremenu, sreca je bila uz tebe, dakle suti i radi

Avatar Pak
Pak
22:43 15.09.2010.

Za Grke smo pripremili iznenađenje - pirju.

OB
-obrisani-
16:05 16.09.2010.

Špaco: Za Grke smo pripremili rješenja u smislu plašenja grčkih igrača da če HR uskoro uči u EU savez i obmanom opljačkati sve fondove namijenjene za pomoč Grćkoj..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije