Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOLUMNA TOMISLAV DASOVIĆ

Robi će osvojiti Beograd prema Pilićevu receptu

\'Pilic2_nnn_spo_051210\'
09.12.2010.
u 12:34

Robert u posrnuloj Zvezdi nema što izgubiti. Možda ispadne čudotvorac...

Na žalost, Zvezda je s Robertom Prosinečkim, kao i prije 23 godine, bila brža od Dinama. Onda ga je uzela kao najnadarenijega nogometaša Europe, što je jedan od najvećih gafova u povijesti maksimirskoga kluba, a sada je svojoj legendi dala tretman o kakvom u Dinamu ne bi mogao ni sanjati.

U klubu u kojemu je ponikao Robi nikada nije bio u kombinacijama za prvoga trenera, a u Zvezdi ga, iako nema ni dana trenerskog iskustva, niti jednu utakmicu na klupi, čeka crveni tepih. Tako ondje tretiraju svoje legende, ljude koji su proslavili klub.

Mora se priznati da je Prosinečki ovim neočekivanim potezom ipak ispao frajer, ulazeći u avanturu života, iz koje nikako ne može izaći poražen. To što je Zvezda na aparatima, što joj možda, poput Cibone, nema pomoći – najviše mu ide na ruku.

Oživi li nekim čudom posrnuloga diva, Robi će dobiti ovacije i trenerski diplomirati u velikom stilu. Na nađe li izlaz iz agonije, mirno će se povući znajući da je učinio sve što je u njegovoj moći. Na Robija nitko neće pljunuti, nitko mu neće uputiti ružnu riječ. Ipak je on šesta Zvezdina zvijezda, u društvu Džajića, Stojkovića, Šekularca, Savićevića... a u njih se tamo ne dira.

Kao i svaki velikan, ni Robert Prosinečki nije imun na čari koje nosi publicitet. Barem tri mjeseca bit će vijest dana na Balkanu, u Beogradu će ga dočekati poput kralja, navijači će ga pratiti u stopu, trubači iz Dragačeva "pumpat" će pod prozorom, opet će se zavrtjeti reklama "Čarape Udarnik" u kojima je pozirao kao golobradi 20-godišnjak...

Robiju očito i to nedostaje, slava kakvu je u Beogradu imao kao mladić, a u Zagrebu prije 13 godina, kada se ovdje gradila momčad za Ligu prvaka. Zna se kako je ta priča završila: Zajecovom i Barišićevom nogom u stražnjicu nepunu godinu nakon što je Dinamo remizirao s Manchester Unitedom.

Na kraju, vjetar u leđa povratku u Beograd, što neke Hrvate možda šokira, Prosinečkom je dao nedavni uspjeh Nikole Pilića s teniskom reprezentacijom Srbije. Hrvat, Splićanin, hajdukovac, a opet neslućeno popularan u Beogradu. Robi će im vjerojatno biti još i draži zato što je ipak nešto jeftiniji...

Komentara 13

SA
santorini31
16:29 09.12.2010.

a svi ovi hrvatski pevaci i grupe sto drze koncerte po Srbiji nisu lakomi na lovu?? Pumbice ovo je 2010 -ta godina,vrati se u realnost i stvarnost..Rat je odavno zavrsen..Ti si ko oni Japanci,izgubljeni po dzunglama Azije koji godinama nisu znali da je drugi sv.rat zavrsen..hehehe

MI
miropž
13:12 09.12.2010.

Dasoviću ostavi se pisanja više, pa pogledaj samo koliko Zvezdinih legendi uopće je blizu svog nogometnog kluba, gdje su Savićević, Đajić, Belodedići, nepričaj gluposti.Sad ispada da Zvezda svoje legende prihvaća široke ruke a Dinamo svoje odbija.Prestani više batiti sveto ime Dinamo i uhvati se pravog novinarstva, jedino ako nemisliš da bi i tebe u Dinamu trebali prihvatit kao legendu kluba, možda i bi, ali kao legendu koja toliko pljuje po Dinamu i koja je zavidna Dinamu i Dinamovcima.

CK
Ckalja
04:20 10.12.2010.

Oliver Dragojevic nije valjda tema komentarisanja? Covek mozda ima savest ali mozda i nema.? Mislim da ima licnih problema i da ne treba da opterecuje javnost njima. Ako ne zeli da dodje u Srbiju to je njegova licna stvar. Uostalomm niko ga valjda i ne tera?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije