Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hajduk

Reja: Treba nam zadnji vezni i napadač

'za sport......061209.....sibenik hajdukov trener eduardo reja iskorstio slobodan dan za setnju po sibeniku sa suprugom Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL'
'Hrvoje Jelavic/PIXSELL'
06.12.2009.
u 18:02

Prvi težak ispit Edoardo Reja je prošao. Hajduk je donio bodove iz Zadra. – Čim sam vidio teren, rekao sam "adio". Znao sam da tu neće biti velike igre. Težak travnjak nikako nije mogao odgovarati mojim igračima. Ali, dobra je stvar što svih devedeset minuta nismo padali u tempu – kazivao je dan poslije Reja.

Razgovarali smo u hotelu Atrium, u kojem talijanski stručnjak stanuje. Igrače koji su igrali u Zadru doveo je na hotelski bazen.

– U bazenu se najbolja obnavljaju mišići – objasnio je Reja. Zadovoljan je učinkom, Hajduk je od 39 mogućih bodova pod njegovom palicom osvojio 26. Tih 66 posto osvojenih bodova ipak je premalo, u hrvatskoj ligi da bi se bilo na vrhu treba osvajati više od 75 posto bodova. No, to će Reja s vremenom naučiti. Usto, Hajduk je na pauzi sedmi, a to je u HNL, nakon Ivana Gudelja koji je bio osmi, najgori rezultat. U srijedu je uzvrat četvrtfinala kupa protiv Zagreba. U prvoj utakmici bilo je 0:0.

– Bit će to teška utakmica. Zagreb poznajemo dobro, ali iz utakmice u utakmicu se dižu. Imaju vrsnog tehničara Vugrinca, pa tog robusnog Krstanovića. Vugrinec može biti nevidljiv cijelu utakmicu, pa onda u dvije minute sve riješiti. Da, neće biti lako, ali vjerujem da prolazimo dalje – rekao je Reja. Paralelno s čekanjem Štimca, Reja se bavi i zimskom pauzom, odnosno prijelaznim rokom.

– Što se mene tiče, sve je jasno, ali Šurjak će napraviti selekciju. Na pripreme ću voditi 22-23 igrača plus tri vratara. A znam što nam nedostaje, napadač i zadnji vezni. Ali, nećemo kupovati samo radi kupnje, Hajduku trebaju istinska pojačanja. Kod nas ima igrača koji mogu igrati u mnogo ekipa, ali ne u ovoj – rekao je Reja spomenuvši Rodića, Jerteca i Sačera. Nasmijao se kad smo ga pitali znači li to da ostaje na klupi Hajduka, kad već slaže zimske pripreme.

– Imam dvogodišnji ugovor. Ali, znam kakav je život trenera, jedan tjedan si dobar, drugi loš. Uvijek se traži rezultat – kaže Reja.

Ključne riječi

Komentara 1

RU
Rugovit
22:54 06.12.2009.

Pitam se čemu služi Ahmad Sharbini? Treba vama novi trener. A od ZAgreba ćete ionako izgubit.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije