Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
splićani se pobunili

Prvenstvo se odgađa, Hajduk i Zagreb jedini bili protiv

Hajduk Trening
Miranda Cikotić/Pixsell
12.02.2010.
u 10:23

Povjerenik za natjecanje Prve HNL Josip Brezni odgodio je početak proljetnog dijela prvenstva za sedam dana, pa će se utakmice 18. kola umjesto planiranog 20. veljače igrati 27. veljače. Zbog ovog pomaka, mijenjaju se i termini utakmica 25. kola za sedam dana kasnije, pa će se utakmice 25. kola igrati u srijedu 14. travnja.

Opasnost od ozljeda

Datumi odigravanja utakmica zadnjih pet kola ostaju nepromijenjeni, pa je moguće igranje zadnjeg, 30. kola, u četvrtak 13. svibnja, u slučaju potrebe zbog mogućih prijateljskih utakmica reprezentacije.

- Zbog vrlo niskih temperatura i snježnih oborina u kontinentalnom dijelu Hrvatske gotovo je nemoguće odigravanje utakmica. Prema sedmodnevnoj vremenskoj prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda vrijeme se u većem dijelu Hrvatske ni u sljedećih sedam dana neće bitno promijeniti. Stoga će nogometni tereni nakon čišćenja snijega ostati zaleđeni i vrlo tvrdi pa bi svako igranje moglo dovesti do ugrožavanja zdravlja igrača i sudaca - pojasnio je odluku Brezni.

Dodajmo da je Brezni konzultirao sve klubove i 14 je klubova bilo za odgodu, dok su Hajduk i Zagreb bili protiv!

Hajdukova prognoza


- Hajduk je protiv odgode, zatečeni smo takvim razvojem situacije. Tko zna kakve će temperature biti za tjedan dana. Zanimljivo, kad se odlučivalo o otkazivanju Dvoranskog prvenstva, bilo je dovoljno da se jedan jedini klub pobuni, a sad se o nastavku prvenstva glasovalo - rekao je Hajdukov glasnogovornik, Nikica Vukašin.

Na Poljudu su se potrudili i na internetu potražili preciznu vremensku prognozu Zagreba za idućih 15 dana po kojoj će 20. veljače u Zagrebu navodno biti visoka temperatura za ovo doba godine, čak 20 Celzijevih stupnjeva, a vrijeme oblačno!? Dan kasnije čak ima i sunčanih razdoblja...

Zagrebov sportski direktor, Igor Čalo, ovako je obrazložio protivljenje kluba iz Kranjčevićeve:

- Tko to može jamčiti da za tjedan dana opet neće biti snijega i niskih temperatura? Što će se onda učiniti, hoće li opet biti nove odgode - pita se Čalo.

No, većina se klubova izjsanila za odgodu i Brezni je samo proveo odluku većine. I to je svakako dobra odluka...

Ključne riječi

Komentara 5

MI
mitar
10:43 12.02.2010.

Ja kako znam prvenstvo je bilo gotovo vec u 3. kolu.

Avatar vaksalainen
vaksalainen
10:49 12.02.2010.

vidi nogometasa.... ovi ce biti prvaci europe sto posto... bolje im dajte motike i neka rade nesto kako treba

ZG
zg2012
11:32 12.02.2010.

Pa naravno da su protiv. Nije uopće bitno o čemu se radi, Hajduk je uvijek protiv. Valjda misle da moraju biti u oporbi kad već ne mogu biti na čelu (ljestvice)...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije