Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JOSIP BREZOVEC

"Nisam došao u Dinamo da bi NK Varaždin dao glas Markoviću"

'06.05.2011.,stadion Maksimir, Zagreb - 1. HNL, 28. kolo, NK Dinamo - NK Inter Zapresic. Josip Brezovec. Photo: Antonio Bronic/PIXSELL'
'Antonio Bronic/PIXSELL'
18.06.2011.
u 19:52

– Iako sam malo igrao, mnogo sam profitirao - tvrdi Josip Brezovec, bivši Dinamovac.

Očekivali smo gorčinu u njegovu glasu. No, umjesto teških optužbi dobili smo samo riječi hvale na račun dosadašnjih poslodavaca. Josip Brezovec nakon šest mjeseci provedenih u Dinamu, bez prave prilike da se dokaže, promijenio je sredinu.

– Iako će neki tvrditi drukčije, odlazak u Dinamo bila je moja najbolja odluka u karijeri. Na zimskim pripremama uspio sam se nametnuti treneru. Sve je u tom trenutku izgledalo kao san. Čak sam nešto i igrao na samom početku, da bi se tada dogodio potpuni zaokret. Sve sam više vremena provodio na klupi. U novoj sezoni želim igrati! To je jedini razlog zašto sam prihvatio odlazak u Slaven Belupo – rekao je Brezovec.

Najbolji igrač i kapetan Varaždina ipak je zaslužio više prilika da se dokaže.

– Iako sam malo igrao, mnogo sam profitirao. Biti dijelom Dinamova stroja privilegij je koji se ne događa bilo kome. A tko kaže da se jednog dana neću vratiti – optimističan je 25-godišnji Brezovec.

Njegovim odlaskom iz Dinama na svoje su došli oni koji su i pri Brezovčevu dolasku na Maksimir govorili kako transfer nije posljedica njegovih kvaliteta i stvarne Dinamove potrebe za još jednim zadnjim veznim, nego želja Zdravka Mamića da pridobije čelnike NK Varaždina da daju svoj glas Vlatku Markoviću. Novac za Brezovca zapravo je bio novac za varaždinski glas čelniku Hrvatskog nogometnog saveza.

– To su gluposti! Znam da će sada biti još više negativnih komentara. Na odlazak sam se odlučio samo zato što želim jednog dana u inozemstvo – zaključio je Brezovec.

Ključne riječi

Komentara 3

MA
Mamlaz
19:59 18.06.2011.

Možda Brezovec ne zna ništa o tome, ali Dinamo je u tom trenutku na poziciji Brezovca imao: Badelja, Kovačića, Chaga, Callela, Ademija, možda i Moralesa (srednji vezni). Čovjek skoro da nije igrao a Dinamo UVIJEK pokušava naplati i bar onoliko koliko je uložio, osim kad se radi o kapitalnim promašajima, a Brezovec to nije bio jer nije ni stigao dovoljno igrati da pokaže što može a što ne može. Tako da mi priča da to nije bilo radi famoznog jednog glasa ne drži vodu. Marković ostaje još par godina, a Maminjo bi to platio i puno više od 300 tisuća eura. I ne napadam ga, snašao se čovjek da savršeno legalno kupi glas. Dapače, ovo je prvi put da čujem da je itko to izveo na tako elegantan način... a sad pazite, ako je otišao u Slaven besplatno kao što vjerojatno je, pa odigra jednu-dvije dobre sezone, otići će u inozemstvo za pola milje-milju. E sad, ako je Dinamo pod odštetu zatražio, recimo, 50% od idućeg transfera, profitiraju i Slaven, i Dinamo, i Varteks, i Vlatko Marković! Skidam kapu!

MA
Mamlaz
20:00 18.06.2011.

A Brezovcu sretno u životu, žao mi je da se nije uspio nametnuti.

OB
-obrisani-
19:26 19.06.2011.

Iako sam malo igrao, mnogo sam profitirao jer ja sam \"Pravi Hrvat\" i posle svakog treninga sam maznuo dres, lopptu ili trenirku- tvrdi Josip Brezovec, bivši Dinamovac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije