Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatska - Rumunjska 2:1

Hrvatska otvorila pobjedom u Spaladium Areni

Futsal (1)
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/14
31.01.2012.
u 22:33

Hrvatska futsal reprezentacija pobijedila je u svojoj prvoj utakmici na Euru u splitskoj Spaladium Areni Rumunjsku 2:1 (Marinović, Grcić).

Start iz snova za Hrvatsku na futsal prvenstvu Europe, izabranici Mate Stankovića s 2:1 (0:0) svladali su Rumunjsku i sada mirno čekaju dvoboj sa Češkom. Tko zna, odrade li Česi posao za nas i pobijede Rumunjsku onda će Hrvatska već u četvrtak biti sudionik četvrtzavršnice.

– Po meni Rumunjska je bolja momčad od Češke. Njihove posljednje utakmice završavale su neodlučeno, volio bih da se tako i nastavi, pa da prije utakmice sa Češkom budemo u drugom krugu – rekao je hrvatski izbornik Mato Stanković.

U Spaladium areni se okupilo preko osam tisuća navijača, ozračje je bilo iznad svih očekivanja. Po ulasku u utakmici vidjelo se da su naši igrači impresionirani. Nikada nisu igrali pred ovolikom brojem navijača, malonogometne utakmice u Hrvatskoj maksimalno pohodi tisuću gledatelja.

U prvom dijelu teško smo se nosili s presingom Rumunjske, teško smo iznosili loptu, samim tim Hrvatska nije ni mogla stvoriti neke prigode. A s druge strane opasni, ali i nervozni Florin Matei pričinjavao nam je probleme. Na tog dvometraša upozoravao je uoči utakmice Stanković. Srećom, Matei ima i potez viška. Hrvatska je tek u 14. minuti uputila prvi udarac prema vratima Rumunjske, tek tada se dalo naslutiti da možemo prema pobjedi.

U drugom poluvremenu bila je to ona Hrvatska kakva je najavljivana, bacala se na glavu. Ključna je bila 23. minuta, Matei je šutirao, Bajrušović klizećim startom spasio naša vrata, a desetak sekudni kasnije Spaladium arena je proključala. Novak je povukao loptu, krasno se otvorio Suton i uposlio Marinovića, koji je bez teškoća svladao Iancu. Rumunji su poravnali nakon "brzog kornera", nisu se naši ni postavili, a Alpar je u 30. minuti poravnao. Veliku pobjedu Hrvatskoj donio je Jakov Grcić u 35. minuti. U finišu utakmice Rumunji su pokušali s igračem-vratarom, ali Hrvatska se oduprla i slavila veliku pobjedu. Hrvatski izbornik Mato Stanković bio je oduševljen pobjedom. Imao je i razloga, ovi, uvjetno rečeno "maleni" bili su ove splitske večeri "veliki".

– Ova utakmica nam je dokaz da smo se približili vrhu svjetskog futsala. Ušli smo s dosta grča, kako je vrijeme odmicalo kočnice su popuštale. Postigli smo pogodak u pravom trenutku, a primili smo smiješan gol. Bez greške smo odigrali obranu kada su oni izvadili vratara, mlada momčad izvukla je utakmicu.Bilo je puno ljudi, došli su moji iz Ćilipa, Sinjani... Ovo smo i očekivali, ozračje je bilo super, nadam se da će tako biti i u utakmici protiv Češke – kazao je Stanković.

Rumunjski izbornik Sito Rivera priznao je zasluženost pobjede Hrvatske.

– Nismo imali pritisak, pobjeda Hrvatska je zaslužena. Bili smo malo nervozni, propustili nekoliko izglednih prigoda, a bilo je očekivano da će Hrvatska, s obzirom da je domaćin prvenstva, biti maksimalno motivirana. Sad se moramo vaditi protiv Češke – kazao je Španjolac na klupi Rumunjske.

Hrvatska je igrala u sastavu Jukić, Grcić, Jelovčić, Marinović, Novak, Stojkić, Đulvat, Despotović, Babić, Bajrušović, Suton i Laura.

 

Ključne riječi

Komentara 12

SP
spartak
23:45 31.01.2012.

Ovo je grozno, taj naziv futsal nogomet. Pa koja je to smijurija i karikatura od jezika. To se oduvijek zvalo mali nogomet ili dvoranski nogormet. Zašto sad futsal? Ako tako zovu u nekoj zemlji, neka zvou. Mi za to odavno imamo svoj naziv.

ZI
zigi7darko
06:56 01.02.2012.

Godinama sam igrao trećeligaški nogomet i drugu futsal ligu. Ovdje se vidi jel netko \"zna ili nezna\". Samo rijetki igrači velikog nogometa mogu uspješno igrati futsal.

TR
trias
23:17 31.01.2012.

Prvi put sam gledao futsal i moram reći da mi je bolji od dvoranskog nogometa!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije