Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Turski izbornik govori da je Hrvatska blagi favorit

Hiddink: Nisam ljutit na Mourinha, Sahin nije spreman

'OLYMPUS DIGITAL CAMERA         '
''
10.11.2011.
u 20:05

– Moramo kontrolirati emocije! – Hiddinkov je recept za pobjedu nad kockastima.

Ne izbaci li Hrvatsku, Guus Hiddink rastat će se s Turcima. Utakmica u Istanbulu za njega ima veliku težinu, a najavljuje ju ovako:

– Bit će to okršaj podjednakih momčadi, a pitate li me tko je favorit, malu bih prednost dao Hrvatskoj! Ali imam igrače sposobne za odlazak na EP. Naša je ambicija golema, naše je zajedništvo opipljivo i to su nam najveći aduti protiv jake Hrvatske.

Je li prednost Turske što ima iskusnijeg izbornika?

– Istina je da sam stariji od Bilića, ali on nije neiskusan, godinama je na vrhunskoj stručnoj razini. Godine ne moraju značiti baš ništa kad govorimo o iskustvu, međutim naglašavam da treneri nikad ne mogu biti prednost ili hendikep. Igrači su najvažniji.

Imate li recept za pobjedu?

– Moramo kontrolirati emocije! Ne bi bilo dobro kad bismo igrali samo emotivno.

Koji je hrvatski igrač najopasniji?

– Mnogo je sjajnih igrača jakih s loptom koji znaju stvoriti šansu za gol. Moramo zaustaviti vezni red i spriječiti opasna dodavanja – govorio je Hiddink, hvaleći turskog napadača Buruka Yilmaza koji je sjedio kraj njega na presici:

– Yilmaz je izvrstan, ima veliko srce i sigurno će uskoro prijeći u veći klub. Ali najprije mora dobro naučiti engleski, dosad smo imali teškoća u sporazumijevanju – rekao je Hiddink za napadača Trabzonspora koji je u posljednjih osam utakmica zabio čak 13 golova!

Jeste li ljutiti na Real i Mourinha zbog Nurija Sahina? Nisu ga pustili u reprezentaciju, a igrao je u nedjelju za klub.

– Da i to razjasnimo: dugo sam telefonski razgovarao s Nurijem prošloga tjedna i zaključili smo da nakon sedmomjesečne stanke nije spreman za ovakvu utakmicu. Istina, Mourinho ga je uveo u nedjelju protiv Osasune zadnje 23 minute, ali tada je utakmica već bila odlučena i dobro je da mu je dao priliku. Jer Nuri se samo utakmicama može vratiti u formu, ali to mora biti postupno. Nisam, dakle, ljutit ni na Real ni na Mourinha.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije