Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pripreme u Austriji

Hajduk pobijedio Bursaspor, Tomasov završio u bolnici

Anas Sharbini
Ivo Čagalj/PIXSELL
12.07.2011.
u 22:36

Tomasov je kolima hitne pomoći nakon sudara s protivničkim igračem Arijem prevezen u bolnicu, ostao je bez zuba, a pukla mu je i usnica

Napokon prava provjera za Hajduk, u malenom austrijskom gradiću Splićani su s 1:0 (0:0) pobjedili jednu od najboljih turksih momčadi Bursaspor. Jedini pogodak djelo je braće Sharbini u 89. minuti. Anas je onim svojim poznatim vanjskim "felšom" ubacio s lijeve strane, a Ahmad glavom pospremio loptu u mrežu.

Krasan je to završetak priprema bijelih u Austriji. Bilo je izuzetno vruće, sudac je u prvom dijelu, nakon 25. minuta prekinuo utakmicu kako bi se igrači osvježili. A nakon toga nezgodan sudar imali su Ari i Tomasov. Obojica su morali napustiti igru, a Tomasov je kolima hitne pomoći prebačen u specijalističku za čeljusti u Klagenfurtu. U tom žestokom sudaru Tomasov je ostao bez jednog zuba, pukla mu je usnica. Morao je na šivanje, a obavljena i snimka kako bi se utvrdilo je li što i slomljeno.. Odmah se na noge digli svi u Hajdukovom taboru, tehniko Krešimir Mikulandra hitro je do svlačionice doveo svoj automobil, ali onda je odlučeno da se pozove hitna pomoć. A dok nije odvezen u bolnicu Tomasovu je u svlačionici pomoć ukazivao Hajdukov liječnik Fabjan Čukelj.

Sama utakmica protiv Bursaspora ostala je nekako u drugom planu, na tribinama se našlo i tridesetak Hajdukovih navijača, ali nedostajalo je pravog tempa u igri. Hajduk je imao tek jednu pravu prigodu, i to u 13. minuti kada je Tomasov odlično proigrao Vukušića, ali najbolji strijelac bijelih nije bio precizan. Pred očima skauta Fulhama, koji je pozorno bilježio svaki njegov potez nije uspio svladati novog vratara Bursaspora, Engleza Scotta Carsona koji je stigao iz WBA.

Da, dobro se sjećate, to je onaj isti Carson koji je branio za Englesku u onoj opjevanoj pobjedi Hrvatske na Wembleyu od 3:2. Tada je kumovao pogocima Kranjčara i Petrića. Vjerojatno Carlsonu nije najbolje sjelo kad je čuo da igra protiv kluba iz Hrvatske, ali ovaj put je uspio sačuvati čistu mrežu. Imali su i Turci nekoliko prigoda, ali nije to bila ništa ozbiljno. Hajduk je ostavio dojam disciplinirane momčadi, dopala se zadnja linija u kojoj je borbenošću prednjačio Brazilac James.

U sredini terena akcije Bursaspora razbijao je Andrić. Ali, sve je to bilo premalo za konkretnije napadačke akcije, nedostajao je ozbiljniji učinak Anasa Sharbinija i Vukovića. U drugom dijelu Turci su imali više prigoda, ali Subašić je bio izuzetno raspoložen i otklonio je sve opasnosti za Hajdukova vrata. S druge strane, u 55. minuti opansim udarcem zaprijetio je Anas Sharbini, ali Carson je bio na mjestu.

 

 

VOLKERMARKT – Gledatelja 100. Sudac Trattnig (Austrija).

Strijelac: 1:0 Ah. Sharbini (89, An. Sharbini)

Hajduk: Subašić – James, Vejić, Inoha (od 84. Maloča), Lima – Tomasov (od 29. Oremuš, od 84. Luštica), Andrić, K. Ljubičić (od 84. Brkljača), An. Sharbini – Vuković (od 75. Ah. Sharbini), Vukušić (od 75. Džoni). Trener Krasimir Balakov.

Bursaspor: Carson (od 65. Tekin) – Acar (od 46. Aziz), Stepanov, Ozturk, Sak – Ari (od 29. Sen), N'Diaye (od 70. Kirita), Sal (od 46. Insua), Can (od 46. Ozan) – Bahadir (od. 60. Okan), Yildrim. Trener Ertugrul Saglam.

Ključne riječi

Komentara 5

FL
Flak
02:42 13.07.2011.

Dinamo u pobjedu protiv \"Gorostasa\" od NEFTCI. Svaka im cast. Samo da se ne popiknu na ovom nogometnom \"Gorostasu\" od NEFTCI-JA.

OB
-obrisani-
23:36 12.07.2011.

Hajduk pobijedio Bursaspor....bo...a tko je taj Bursaspor nekakva tvornica konzerve??

BL
Blokada
23:49 12.07.2011.

Pobjedili u zadnjoj minuti? Čini se da im je Balakov uspio pronaći m*da. Ne znam koliko je ova momčad jaka, ali barem će bit discipliranija na travnjaka od lanjske.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije